Focaccia cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Piine, 6 Noi 2016 | 819 vizualizari

 

Pregatisem focaccia pentru cina si asa buna a fost ca vreo 3 seri la rand a trebuit sa tot fac! :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • 5-6 felii sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu sunca si cascaval:

Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca pornind din mijloc spre margini, incorporand usor faina si adaugand apa calduta cat ese necesar. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.


Se ia tava aragazului si se unge cu ulei. Aluatul se pune in tava si se intinde pe toata suprafata cu ajutorul degetelor. Se fac gropite din loc in loc si se lasa sa mai creasca putin aluatul in tava.


Intre timp se taie sunca bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se aseaza sunca peste aluat apoi se presara din belsug cu cascaval.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie cascavalul. Se serveste cu mare pofta.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:04

Pai cum altfel ? Si eu aas tot cere"

anca_rm 1

07.11.2016, 10:12

ce buna este

mirela0911 1

08.11.2016, 14:20

Mulțumesc dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot