Focaccia cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Piine, 6 Noi 2016 | 1590 vizualizari

 

Pregatisem focaccia pentru cina si asa buna a fost ca vreo 3 seri la rand a trebuit sa tot fac! :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei
  • apa cat cuprinde
  • 5-6 felii sunca
  • 200 g cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu sunca si cascaval:

Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca pornind din mijloc spre margini, incorporand usor faina si adaugand apa calduta cat ese necesar. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.


Se ia tava aragazului si se unge cu ulei. Aluatul se pune in tava si se intinde pe toata suprafata cu ajutorul degetelor. Se fac gropite din loc in loc si se lasa sa mai creasca putin aluatul in tava.


Intre timp se taie sunca bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se aseaza sunca peste aluat apoi se presara din belsug cu cascaval.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie cascavalul. Se serveste cu mare pofta.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:04

Pai cum altfel ? Si eu aas tot cere"

anca_rm 1

07.11.2016, 10:12

ce buna este

mirela0911 1

08.11.2016, 14:20

Mulțumesc dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Baghete si chifle cu dovleac