Focaccia

de Doralinda in Piine, 2 Dec 2012 | 2010 vizualizari

 

Ptr ca imi place mult painea si mai imi place si combinatia cu ulei de masline, m-am gandit sa fac aceasta reteta cu mici modificari dintr-o reteta originala.
Ale mele au iesit prea bine facute, in acelasi timp faceam clatite ptr fetite......si cand faci mai multe lucruri deodata.....dar gustul e bun!

 

INGREDIENTE

  • 215 ml apa
  • 360 gr faina
  • 2,5 linguri ulei maline
  • 1,5 lingurite sare
  • 2,5 lingurite drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

In masina de paine, turnam in ordinea urmatoare apa, uleiul, sarea, faina si drojdia si dam drumul la masina la programul 13 ( daca aveti masina moulinex, e un program ptr framantat si dospit ). O lasam o ora dupa dupa care scoatem compozitia si o impartin in doua sau patru bucati mai mici, le intindem putin apoi crestam cu un cutit si mai lasam la crescut inca cca 30 min pana cresc putin.


Incalzim cuptorul punand intr-un recipient putina apa si lasam sa se ajunga la temperatura de coacere 190C . Ungem cu putin ulei sau apa painea ( putem pune deasupra oregon si sare groasa)si bagam la cuptor cca 20 min. Cand e gata, le scoatem, ungem iar cu ulei de masline, punem ( mai adaugam dupa gust) oregon si lasam acoperite cu un prosop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Doralinda 1

03.12.2012, 00:46

A nu ruxy, nu au iesit ca niste chifle, ceea ce vezi tu, e o bucatica rupta, le-am facut lunguiete si plate dar s-au " umflat"!

Andreea Caroline 1

03.12.2012, 12:59

mie imi pare ca arata bine...si cu siguranta cred ca is tare bune

Doralinda 1

03.12.2012, 14:32

Multumesc andreea! sunt foarte gustoase chiar si urmatoarea zi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese