Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare

de DinDragostePentruGatit in Piine, 31 Ian 2013 | 4722 vizualizari

 

Se lăudase într-o zi sora mea că făcuse pâine fără s-o frământe şi era fascinată... Am făcut şi eu acum, însă nu doar din făină albă de grâu ci am proiectat :)) un amestec de mai multe tipuri de făină, seminţe de in şi măsline negre. A ieşit o pâine gustoasă şi parfumată.

 

INGREDIENTE

  • 100 g făină albă de grâu;
  • 200 g făină de grâu - măciniş intergal;
  • 300 g făină de secară;
  • 20 g tărâţe de grâu;
  • 450 mL apă caldă;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 1 lg zahăr;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 2 lg măsline negre tocate;
  • 4 lg ulei de măsline extravirgin;
  • 1 lg rasă de sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare:

Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu.

Se pregăteşte maiaua:   

- drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de 450mL) se amestecă bine până devine o pastă lichidă. Se pune de-o parte 10 minute la foc cald, ferit de curenţi de aer. 

Într-un bol se pun tipurile de făină, tărâţa, seminţele de in, măslinele tocate şi sarea. 

Se face o adâncitură în mijloc şi se pune maiaua crescută.  

Se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline şi se amestecă totul până la omogenizarea completă.

Separat, într-un alt bol încăpător, se pune hârtie de copt şi se pune aluatul de pâine.

Se poate pune şi direct în tava în care urmează a fi coapă pâinea. 

Se presară făină de secară şi se pune la dospit, la loc cald, ferit de curenţi de aer rece, timp de circa 2 ore. 

Eu am pus la dospit în cuptor, încălzit foarte puţin, atât cât să permită aluatului să crească. 

După ce au trecut cele 2 ore, se mută aluatul cu tot cu hârtia de copt, în tava de copt. 

Tava se introduce în cuptorul încălzit pentru circa 45 minute, la temperatură medie. 

De data asta am pus pâinea într-o tavă înăltuţă, pe care am acoperit-o cu un capac în primele 15 minute de coacere.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Poliana 1

01.02.2013, 07:56

ce bine arata! imi place ca nu necesita framantare, e si rapida

DinDragostePentruGatit 1

01.02.2013, 10:41

Multumesc, Poliana.

gaby_gabytza 1

01.02.2013, 18:38

faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte