Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

de mihaelar63 in Piine, 17 Mai 2021 | 989 vizualizari

 

 Pentru reteta de baza m-am inspirat din chiflele pufoase de la Rocsi . Multumesc Rocsy !!!
Pentru ca-mi place sa testez acelasi aluat  copt in forme diferit , pentru diversitate am preparat atat paine cat si chifle . Va spun pe verificate ca au gust diferit chiar daca folositi aceleasi seminte .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina semialba tip 650
  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr seminte decorticate dovleac
  • 50 gr seminte in
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr lapte
  • 80 gr unt
  • 50 ml ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 4 lingurite rase sare
  • 1 ou
  • 1varf pudra turmeric .
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in:

  1.  Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald .
  2. Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal
  3. Dupa 15 minute maiaua care face builbuci se pune in vasul masinii de paine .
  4. Alaturi de maia intai se pune laptele caldut , untul moale si uleiul .
  5. Adugati fainurile si sarea .
  6. Lasati masina de paine sa framnte si sa dospeasca pe programul special pentru aceste operatiuni .
  7.  Dupa 15 minute cand aluatul este omogen si neted se aduga oul .
  8. Dupa mai bine de o ora aluatul aproape ca si-a triplat volumul .
  9. L-am scos pe o folie de silicon , l-am framntat putin sa se sparga bulele de aer si l-am impartit in doua .
  10. O parte l-am intins intr-o foaie dreptunghiulara peste care am presarat semintele de dovleac .
  11. Rulati aluatul si-l puneti in tava dreptunghiulara pentru cozonac , care a fost unsa cu putin ulei .
  12. Pe deasupra am uns cu lapte amestecat cu turmeric si am presarat seminte de dovleac .
  13. Cealalta jumatate de aluat am impartit-o in opt parti egale din care am format mici chifle .
  14. Chiflele au fost puse in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Pe deasupra chiflele le-am uns cu lapte, turmeric si am presarat seminte de in .
  16. Tavile astfel pregatite au fost puse la 100 grade in cuptor sa dospeasca pentru 30 minute .
  17.  Cuptorul se fixeaza pe 200 de grade si se coace pinea si chiflele timp de 25-30 minute .
  18. Chiflele se scot putin mai devreme , cam cu 5 minute .
  19. Dupa scoaterea din cuptor se scot pe gratare de inox si se lasa sa se tempereze .
  20. Daca doriti sa obtineti o coaja mai moale acoperiti painea cat este calda cu un servet curat de panza .
  21.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa obtineti o coaja mai moale acoperiti painea cat este calda cu un servet curat de panza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

18.05.2021, 10:39

Buna!

Panacris 1

18.05.2021, 19:09

Rocsi 1

18.05.2021, 21:18

Cu seminte de dovleac vreau si eu! Bunatate!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani