Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

de adnia in Piine, 23 Apr 2013 | 1720 vizualizari

 

Din pacate, n-am mai reusit sa tin pasul cu timpul asta nebun care parca alearga din ce in ce mai tare...am adunat insa o groaza de retete nepostate, care de care mai delicioase, dar foarte simple si rapide. Sper sa recuperez candva timpul pierdut si sa "urc" toate minunatiile pe site.
Astazi am ales sa va arat o painica deosebita, care, pe cat este de gustoasa, pe atat este de sanatoasa: are un continut ridicat de fibre (care ajuta procesul de digestie si hranesc organismul) si un continut scazut de gluten (ceea ce reduce eventualele balonari).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita tarate de psyllium
  • 3 linguri cu varf faina de migdale
  • 2 linguri cu varf tarate fina de grau
  • 2 linguri cu varf tarate fina de secara
  • faina integrala de grau si secara cat cuprinde (in cantitati egale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten:

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele).

Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina integrala de grau. Am lasat deoparte maiaua pana cand aceasta a devenit spumoasa (cca. 10 min).

Am adaugat toate celelalte ingrediente si am framantat bine, pana am obtinut o bila de aluat, pe care am lasat-o la dospit intr-un loc ferit de curent si caldut ( cuptorul cu microunde nepornit e perfect). Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul a devenit gata pt. a fi pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Urmatorul pas a fost sa-l bag in cuptorul preincalzit si sa-l las la copt, pana a trecut testul scobitorii. Am scos painea pe un gratar, la racit. Noi toti am fost foarte incantati de aceasta painica, iar fiul meu a mancat-o practic, ca atare.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

DulciuriSiNuNumai 1

24.04.2013, 03:35

bravo

Anett 1

24.04.2013, 07:55

foarte sanatoasa! bravo

diaconta 1

24.04.2013, 11:23

ce painica sanatoasa
Bine ai revenit Diana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu cartofi