Mini-painici impletite

de LUK in Piine, 9 Apr 2011 | 2975 vizualizari

 

Reteta aluatului l-am vazut pe blogul Laurei Laurentiu..si anume reteta de paine cu lapte..eu am injumatatit cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 180gr lapte+2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 300gr faina
  • 5gr drojdie uscata
  • 10gr unt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-painici impletite:

Punem drojdia cu zaharul intr-un bol micut sau intr-un pahar.Incalzim 50ml de lapte(din cei 180) putin,cat s afie caldut.Turnam peste drojdie si lasam sa creasca putin,pana cand apar basicute la suprafata.


Punem faina intr-un castron.Topim untul apoi turnam peste el laptele caldut.(amestecul nu trebuie sa fie fierbinte,doar caldut).Punem sarea,laptele cu untul,drojdia si framantam sa se omogenizeze foarte bine.Daca e prea moale mai puneti putina faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc cald 45-50 min .Impartim aluatul in parti egale.Formam bile pe care apoi le alungim sa obtinem suluri groase de cca 2cm.Punem cate 2 suluri,ca in poze,le lipim la capatul unde se curbeaza.Trecem capatul sulului din stanga peste cel de langa el.Capatul din dreapta peste cel de langa el..apoi incepem sa impletim capetele...sper sa intelegeti din poze..oricum se poate face si paine simpla ,fara a impleti,deoarece are un gust deosebit de bun.


Dupa ce ati terminat de impletit punem painicile la dospit in tava in care am pus hartie de copt pentru inca 10 min in cuptorul incalzitla 80 de grade,dar cu focul stins.Le scoatem apoi,le ungem cu lapte si le coacem pentru inca 25-30 de minute in cuptor la 180 de grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-painici impletite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

LUK 1

11.04.2011, 22:37

eh..nu s chiar mini dar nici de copt in tava de cozonac ..multumesc de vizitaMVmih

mamaieelena 1

15.04.2011, 07:17

adry88 1

26.05.2011, 15:35

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Schiacciata