Mini-painici impletite

de LUK in Piine, 9 Apr 2011 | 2738 vizualizari

 

Reteta aluatului l-am vazut pe blogul Laurei Laurentiu..si anume reteta de paine cu lapte..eu am injumatatit cantitatile

 

INGREDIENTE

  • 180gr lapte+2-3 linguri de lapte pentru uns
  • 300gr faina
  • 5gr drojdie uscata
  • 10gr unt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-painici impletite:

Punem drojdia cu zaharul intr-un bol micut sau intr-un pahar.Incalzim 50ml de lapte(din cei 180) putin,cat s afie caldut.Turnam peste drojdie si lasam sa creasca putin,pana cand apar basicute la suprafata.


Punem faina intr-un castron.Topim untul apoi turnam peste el laptele caldut.(amestecul nu trebuie sa fie fierbinte,doar caldut).Punem sarea,laptele cu untul,drojdia si framantam sa se omogenizeze foarte bine.Daca e prea moale mai puneti putina faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc cald 45-50 min .Impartim aluatul in parti egale.Formam bile pe care apoi le alungim sa obtinem suluri groase de cca 2cm.Punem cate 2 suluri,ca in poze,le lipim la capatul unde se curbeaza.Trecem capatul sulului din stanga peste cel de langa el.Capatul din dreapta peste cel de langa el..apoi incepem sa impletim capetele...sper sa intelegeti din poze..oricum se poate face si paine simpla ,fara a impleti,deoarece are un gust deosebit de bun.


Dupa ce ati terminat de impletit punem painicile la dospit in tava in care am pus hartie de copt pentru inca 10 min in cuptorul incalzitla 80 de grade,dar cu focul stins.Le scoatem apoi,le ungem cu lapte si le coacem pentru inca 25-30 de minute in cuptor la 180 de grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-painici impletite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

LUK 1

11.04.2011, 22:37

eh..nu s chiar mini dar nici de copt in tava de cozonac ..multumesc de vizitaMVmih

mamaieelena 1

15.04.2011, 07:17

adry88 1

26.05.2011, 15:35

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de primavara