Chifle topitoare..:))

de alinutzika in Piine, 14 Ian 2012 | 2568 vizualizari

 

De ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si pufoase si moi ce sunt..:))))
Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se topeasca in gura: smantana!
Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa voi face!
Sunt excelente goale, la sandvich, etc.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 lingurite zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1 lingurita drojdie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle topitoare..:)):

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.


Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle topitoare..:))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alinutzika 1

14.01.2012, 22:28

va multumesdc din suflet pt aprecieri..
Din compozitia aceasta nu stiu cate chifle mi-au iesit ca le-am facut de vreo 3 saptamani, dar depinde si cat de mici sau mari le faceti.

mihaelar63 1

21.01.2012, 10:38

As topi si eu la mic-dejun !!!

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:25

sunt asa frumoase si pufoase...nu degeaba le-ai numit asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia