Chifle

de Andreea Caroline in Piine, 6 Ian 2014 | 1671 vizualizari

 

Initial am pornit cu gandul de a face paine.Apoi sotul s-a gandit ca ar face niste sendvisuri si ii trebuiesc chifle...Asa ca painea s-a transformat in chifle pufoase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou ( pentru uns )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald.


Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul .


Framantam cel putin 15 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit aluatul va fi mai pufos.


Acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la loc cald pana isi va dubla volumul.


Impartim aluatul in 10 parti egale pe care le vom modela sub forma de chifle.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit inca 10-15 minute.


Le ungem cu oul batut si diluat cu putina apa si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumenesc frumos pe suprafata.


Dupa placere se poate presara chimen,mac...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

danakarin 1

07.01.2014, 09:22

Super faine! Simt mirosul de pqine proaspata!

diaconta 1

07.01.2014, 09:55

Ce chifle delicioase

Andreea Caroline 1

09.01.2014, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger