Paine cu cascaval si usturoi

de Bucataras in Piine, 19 Apr 2013 | 1245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25 g unt moale
  • 100 g cascaval Sofia - Delaco dat pe razatoare
  • 1 mana de frunze de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval si usturoi:

E prima data cand folosesc KitchenAid pentru a framanta aluatul de paine, asa ca sunt curios si nerabdator sa vad rezultatul.


Am pus faina, drojdia si sarea in bolul robotului (mai putin 150 g faina, pe care le voi adauga mai tarziu). Am pornit robotul pe treapta 2 si am amestecat 15 secunde pana s-au omogenizat ingredientele uscate.


Apa fierbinte, mierea si uleiul le-am amestecat si le-am turnat treptat in bol, mixand in continuare, tot pe viteza 2 inca 2 minute.


Am adaugat si restul de faina (cele 150 g) in bol si am mixat inca 2 minute, pana aluatul s-a prins de carlig si a devenit omogen si elastic.


Am intins coca si am asezat-o intr-o tava, am uns-o cu amestecul de unt si usturoi si am presarat deasupra cascaval as si cimbru.


Am acoperit tava cu hartie de copt si am lasat aluatul sa creasca 40 minute. Intre timp am pornit cuptorul la 200 grade.


Dupa ce a crescut am pus tava in cuptorul incins pentru 30 minute. Pentru primele 15 minute am acoperit painea cu hartia de copt, dupa care am descoperit-o pentru a se rumeni frumos. Daca va place mai painea mai putin rumena, lasati-o mai mult timp acoperita.


Ce sa va mai spun? A iesit o paine foarte pufoasa si deosebit de gustoasa.



Despre KitchenAID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

19.04.2013, 22:52

Wow! Bunatate mare painea!

Geanina87 1

23.04.2013, 14:45

Place

sasha 1

23.04.2013, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de dovleac copt cu piept de pui