Paine trandafir

de adasev12 in Piine, 27 Feb 2011 | 5013 vizualizari

 

fiindca am ramas fara paine ...trebuia obligat fortat sa fac...desi nu-mi place....ca nu prea-mi iese....asta e....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 3 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • 2 l-ite sare
  • 5 lg lapte pt dizolvat drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

am facut o maia cu drojdie , sare si lapte caldut si am lasat putin la dospit( 20 min ) .

am amestecat apoi cu faina si am adaugat apa cat cuprinde, am framantat aluatul fff bine si l-a m lasat la dospit la loc caldut o ora...

am luat aluatul si l-am framantat din nou pe masa de lucru, am rupt 1/4 din el si l-am pus in tava cu hartie de copt iar dintr-un sfert de aluat am modelat niste " trandafiri" le-am zis eu...da nu stiu exact ce-a iesit...

vroiam sa aiba o forma mai deosebita...

am pus deasupra pe aluat si am mai lasat jumatate de ora sa creasca in tava apoi am dat la cuptor incalzit la 180 gr pt o ora...

cred ca trebuia totusi sa o mai las vreo 15 min ....desi la suprafata a prins destul de bine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

28.02.2011, 16:51

mirela0911 1

01.03.2011, 19:41

Ce forma frumoasa i-ai dat

adasev12 1

02.03.2011, 14:26

onesta, cris, mirela....mersi fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu rosii si busuioc