Paine trandafir

de adasev12 in Piine, 27 Feb 2011 | 2555 vizualizari

 

fiindca am ramas fara paine ...trebuia obligat fortat sa fac...desi nu-mi place....ca nu prea-mi iese....asta e....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 3 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • 2 l-ite sare
  • 5 lg lapte pt dizolvat drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

am facut o maia cu drojdie , sare si lapte caldut si am lasat putin la dospit( 20 min ) .


am amestecat apoi cu faina si am adaugat apa cat cuprinde, am framantat aluatul fff bine si l-a m lasat la dospit la loc caldut o ora...


am luat aluatul si l-am framantat din nou pe masa de lucru, am rupt 1/4 din el si l-am pus in tava cu hartie de copt iar dintr-un sfert de aluat am modelat niste " trandafiri" le-am zis eu...da nu stiu exact ce-a iesit...


vroiam sa aiba o forma mai deosebita...


am pus deasupra pe aluat si am mai lasat jumatate de ora sa creasca in tava apoi am dat la cuptor incalzit la 180 gr pt o ora...


cred ca trebuia totusi sa o mai las vreo 15 min ....desi la suprafata a prins destul de bine...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

28.02.2011, 16:51

mirela0911 1

01.03.2011, 19:41

Ce forma frumoasa i-ai dat

adasev12 1

02.03.2011, 14:26

onesta, cris, mirela....mersi fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Paine de baza - masina de paine Moulinex home bread