Paine trandafir

de adasev12 in Piine, 27 Feb 2011 | 2419 vizualizari

 

fiindca am ramas fara paine ...trebuia obligat fortat sa fac...desi nu-mi place....ca nu prea-mi iese....asta e....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 3 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • 2 l-ite sare
  • 5 lg lapte pt dizolvat drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

am facut o maia cu drojdie , sare si lapte caldut si am lasat putin la dospit( 20 min ) .


am amestecat apoi cu faina si am adaugat apa cat cuprinde, am framantat aluatul fff bine si l-a m lasat la dospit la loc caldut o ora...


am luat aluatul si l-am framantat din nou pe masa de lucru, am rupt 1/4 din el si l-am pus in tava cu hartie de copt iar dintr-un sfert de aluat am modelat niste " trandafiri" le-am zis eu...da nu stiu exact ce-a iesit...


vroiam sa aiba o forma mai deosebita...


am pus deasupra pe aluat si am mai lasat jumatate de ora sa creasca in tava apoi am dat la cuptor incalzit la 180 gr pt o ora...


cred ca trebuia totusi sa o mai las vreo 15 min ....desi la suprafata a prins destul de bine...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

28.02.2011, 16:51

mirela0911 1

01.03.2011, 19:41

Ce forma frumoasa i-ai dat

adasev12 1

02.03.2011, 14:26

onesta, cris, mirela....mersi fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca