Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

de mihaelar63 in Piine, 29 Noi 2021 | 2683 vizualizari

 

   Cea mai buna piine este cea preparata in casa !!! Am framantat un aluat de paine din care am preparat o painica . Dintr-o parte de aluat am intins o focaccia si am rezolvat cina .

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina integrala
  • 100 gr fulgi ovaz
  • 50 gr faina alba
  • 640 ml apa
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • Pt focaccia : 200 gr carnat de casa +2 rosii +50 ml ulei masline + ierburi italiene + verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia:

  1.  Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina.
  2. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .
  3.  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia si apoi am pus uleiul , fainurile si sarea.
  4.  Am setat programul 16 de framntare si dospire .
  5.  In acest program  ce dureaza 75 minute ,aluatul dupa framntare , rramne la o temperatura mica constanta si creste frumos .
  6. Am uns o tava cu putin ulei si am luat o mana buna de aluat [ aprox 350 gr ] pe care l-am intins in strat foarte subtire .
  7.  Am condimentat cu ierburi italiene , am distribuit in mod egal rosiile taiate si carnatul taiat rondele .
  8. Am mai sarat  si am stropit generos cu ulei d emasline .
  9.  Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C  pana se rumeneste si prinde o crusta frumosa .  Dupa 5 minute se scade temperatura la 180 grade  C .
  10. Restul de aluat  se pune in vasul dreptrunghiular CrocPot [ care a fost uns cu putin ulei ] .
  11.  Lasati aluatul sa mai creasca cam 20 minute .
  12.  Se da ala cuptor ul care este deja incalzit .Coaceti  cam 40-50 minute .
  13.  Intre timp focaccia se scoate din cuptor si se serveste calda dar este buna si rece .
  14. Painea dupa coacere se pune pentru racire pe un gratar de inox .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Foccacia poate fi asezonata si cu branzeturi daca va plac e. Sau puteti sa o lasati doar cu rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte