Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Articole

Prazul

In Legume, la: 2 Mai 2009

Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland. Este bogat în vitamina C, B 6 , fier şi magneziu.Tonic al sistemului nervos, ajuta la digestie şi...

Fasolea uscata

In Legume, la: 2 Mai 2009

Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar” pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina....

Vinetele

In Legume, la: 2 Mai 2009

Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. Vinetele contin multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in...

Spanacul

In Legume, la: 2 Mai 2009

Spanacul fiert are proprietăţi tonifiante si remineralizante. Astenia de primăvară poate fi prevenită cu ajutorul spa­nacului, spun nu­tri­ţi­o­niştii. Şi pe bună dreptate, dacă ne gândim la vitaminele şi mi­neralele pe care ni le oferă cu...

Rodia

In Fructe, la: 2 Mai 2009

Sucul de rodie conţine o concentraţie de antioxidanţi mai mare decât orice alt suc de fructe, ceai sau vin roşu. In plus, se spune ca un pahar de suc de rodie are acelaşi efect asupra organismului ca acela pe care îl are o pastilă de Viagra :)) Utilizări culinare După...

Instrument de maruntit usturoi

In Ustensile de bucatarie, la: 28 Apr 2009

Este un mic aparat din plastic, in care intra cam o jumatate de capatana de usturoi. Cateii de usturoi se pot pune intregi sau feliati, daca sunt mai mari. Se insurubeaza capacul, apoi se invarte pana se marunteste usturoiul. E foarte usor de folosit si foarte usor de curatat.    

Sfecla rosie

In Legume, la: 28 Apr 2009

Sfecla rosie isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de pregatire . Continutul de potasiu este mai mare decat la drojdia de bere. Sucul de sfecla rosie are foarte multe vitamine, imbunatateste metabolismul, combate anemia si ajuta ficatul sa elimine grasimile depozitate. In sfecla...

Cum facem sa nu se umezesca sarea in bucatarie?

In Tipsuri, la: 28 Apr 2009

Vi s-a intamplat ca sarea din solnita sa se umezesca din cauza aburilor din bucatarie? Cateodata e chiar enervant, nu?  :) Ei bine, am vazut la restaurantele din Venetia, unde este tot timpul umezeala in aer, din cauza mediului si a apei care se afla peste tot. In recipientul cu sare de...

Aroma proaspata din bucatarie

In Tipsuri, la: 28 Apr 2009

Am gasit la Mega Image ghivece cu plante aromatice proaspete, de senzatie! In bucatarie este un aer deosebit si o aroma proaspata toata ziua. Nu mai zic de mancaruri, care sunt si mai gustoase cu crengutele proaspete si verzi. Eu am gasit cu cimbru si menta si acum pandesc rozmarinul si...

Dressinguri pentru salate

In Tipsuri, la: 28 Apr 2009

Nu ocoliti salatele! Se prepara rapid si simplu, in cele mai diverse moduri, din legume crude sau fierte, din frunze crocante, fructe aromate, paste, carne sau peste. Secretul consta in dressing. Chiar si atunci cand sunteti in criza de timp, un amestec colorat din frunze de salata aisberg,...

Afisate 11 - 20 din 24 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]