Salata picanta cu chiftelute albe

de anisoara in Salate, 17 Ian 2010 | 2447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de chiftelute albe
  • 2 castraveti murati sau marinati
  • 100 gr de ciuperci marinate
  • 100 gr de masline verzi fara simbure
  • 100 de gr de ardei rosu
  • ceapa verde  sau praz
  • usturoi 3-4 catei
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet
  • o lingurita de zahar
  • 1 lingura de mustar iute
  • piper negru macinat
  • curry
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata picanta cu chiftelute albe:

Se prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici

Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste ele piper negru macinat si putin curry.

Usturoiul se taie felii.

Separat se taie in cubulete mai mari castravetii, ardeiul rosul.

Se adauga ciupercile marinate si maslinele verzi.

Daca doriti, se  marineaza ardeiul rosu  taiat cu 2 linguri de otet  amestecat cu o lingurita de zahar timp de 15 minute.  Dupa aceea, ardeiul marinat se adauga in vasul cu toate ingredientele pentru salata si  se adauga chiftelutele marinate.

Separat se amesteca bine uleiul de masline cu o lingura de mustar iute si se toarna peste vasul cu produsele taiate. Se adauga ceapa verde taiata si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze bine salata timp de 2-4 ore. Cu cit mai mult timp se marineaza cu atit este mai gustoasa.  

Este o salata foarte picanta , linga care noi punem un paharel de tarie.  

 

COMENTARII (6)

anisoara

anisoara 1

18.01.2010, 22:15

Multumesc , are un gust neordinar, dar pe masa nu ramine niciodata, se maninca f repede , mai ales de barbati.

Teo

Teo 1

18.01.2010, 22:53

ce gust are?

anisoara

anisoara 1

18.01.2010, 23:50

Picant , Teo. Multumesc f mult ca urmaresti dupa recetele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!