Din ce este facuta cea mai scumpa branza din lume - costa 2000 de euro kilogramul

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 3 Sep 2015, 12:46

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Pana acum, cea mai scumpa branza din lume era cea facuta din lapte de magarita. Insa, de curand, o mica ferma din Olanda a inceput sa produca un soi de branza care costa 2000 de euro kilogramul si este facuta din... lapte de scroafa.

Ideea ii apartine lui Erik Stenink, proprietarul fermei Piggy’s Palace. 

Spre deosebire de alte animale dadatoare de lapte, scroafele sunt greu de muls si, la inceput, Erik nu a reusit sa faca decat jumatate de kilogram de branza.

Oricum, s-a constatat ca aceasta branza este mult mai bogata in proteine, comparativ cu branza de vaca.

Pentru ca este un aliment complet nou si inedit, exista destul de multi clienti care vor sa-l incerce, spune Erik. Insa, deoarece se obtine foarte greu, acesta a mai spus ca va produce branza de scroafa numai la comanda, pentru suma de bani pe care o cere: 2000 de euro / kg.

Pretul piperat este justificat de dificultatea procesului de obtinere a laptelui de scroafa. Pentru 10 litri de lapte de scroafa, fermierii trebuie sa munceasca in jur de 40 de ore - o scroafa produce lapte doar timp de 30 de secunde la fiecare doua ore.

Cei care au incercat noul produs au spus ca la gust este asemanatoare cu o telemea de vaca semi-maturata, mai sarata, dar mai cremoasa. 

Ce ziceti? Ati incerca branza de scroafa? Nici gratis? :)

Sursa foto: nltimes.nlpinterest.com
S
ursa articol: dailymail.co.uk

Comentarii (6)

03.09.2015, 12:57

De acord cu Buni

03.09.2015, 13:03

Nu as incerca aceasta branza nici daca ma platesc ei

03.09.2015, 13:17

Gratis,as incerca!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04