Interviurile Bucataras: Cristi Papa Bun

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 31 Oct 2011, 22:45

Articol pe placul a 29 bucatarasi
comenteaza
Interviurile Bucataras: Cristi Papa Bun

Cristi este de departe cel mai bun jurnalist specializat in culinar. Bag mina in foc pentru acest lucru. Un tip pe care te poti baza, serios si inteligent. Am lucrat cot la cot cu el in proiecte frumoase in ultimul lui an petrecut la GSP. Pina intr-o zi in care a venit la mine si mi-a zis: "Plec in Irlanda. Sint tinar, nu am nimic de pierdut ... nu am copii, credite ... sint dator sa incerc sa caut un viitor mai bun". Intr-adevar, este unul dintre pionierii blogosferei culinare cu al sau www.papabun.blogspot.com. Va las sa-l descoperiti in rindurile de mai jos ...

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Am 33 de ani, sunt bucurestean getbeget dar din 2008 locuiesc in Dublin, Irlanda. Din 1996 am intrat la munca, in TVR Sport (8 ani care au insemnat si nenumarate calatorii pe-afara, lucru care m-a modelat), apoi m-am mutat in frumoasa echipa a GSP pentru aproape 4 ani, de unde am plecat cu mare regret in 2008. Am infiintat in toamna lui 2006 blogul PapaBun, care a fost considerat primul blog culinar din Romania si cu ajutorul caruia am devenit apoi si critic de restaurante pentru Time Out Bucuresti, si care s-a transformat intre timp in Foodblog.ro. Intre timp, in special in acest an, m-am specializat si mai mult pe domeniul culinar, absolvind un curs culinar profesional in Dublin dar lucrand si intr-un restaurant asiatic.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Cred ca prietenii vechi mi le stiu mai bine, cei noi au nevoie de timp mai mult pentru a le vedea in mod constant.

3. Principalul tau defect?

Ma aprind prea tare si ranesc si mai tare oamenii dragi din jurul meu, fara a fi neparat un om rau (sper si cred) :(. Sunt suparat pe mine.

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Deocamdata sunt in standby cu toate planurile, insa cand eram cu capul pe umeri imi doream sa schimb cat mai mult din obsinuintele culinare ale oamenilor, pentru binele lor, si de a face cat mai multi oameni fericiti, dupa exemplul filmului francez Amelie, punct de referinta in definirea mea ca om. Doar ca lumea asta e cam intoarsa pe dos.

5. Cum de-ti place Bucataras.ro?

Pai stii bine ca am fost inca de la concepere alaturi de bucataras.ro :)), am asistat si la nastere si am avut grija sa creasca apoi mare si frumos. E parte din mine acum, la naiba, sunt dependent :).

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Din pacate pe net, dar nu fiindca nu as realiza ca acest lucru e rau dar fiindca asa m-am format in atatia ani de munca. Insa evident ca pot schimba asta. Din fericire macar, incepand cu acest an petrec mult timp intr-o bucatarie profesionista.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Pai pe la 13-14 ani imi faceam deja singur blatul de pizza, iar la petrecerile memorabile din adolescenta si inceputul anilor '20 eram organizatorul principal legat de mancare si bautura :P.

Felul principal

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Puiul la cuptor alaturi de cartofi copti, facut de bunica mea din Bucuresti, care s-a stins anul trecut la 80 de ani, cu 2 zile inainte sa vin in vizita acolo si astfel am apucat sa-mi iau ramas bun de la ea direct intr-o capela din Bellu, mangaind-o si sarutand-o pe frunte si multumindu-i pentru mancarea care m-a facut mare si viguros.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Oh, Doamne, intrebare imposibila fiindca am zeci astfel de mancaruri: hai sa aleg un fel de mancare - mamaliguta cu branza buna si cas si ou fiert si smantana.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Iubesc orice e medieteraneean asa ca mancarea care mi s-a infipt in creier e un calamar mare umplut cu feta si rosii, perpelit pe plita incinsa, intr-o taverna minunata din Keramoti, nordul Greciei, in 2009. Uita-te si tu cum arata :)).

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Daca fac de mancare ptr un barbat as vrea sa nu-l dau pe spate, fiindca iubesc femeile :P (insa nu am nimic impotriva barbatilor care iubesc alti barbati). Cred ca daca am chef sa fac de mancare cu adevarat si am pentru cine sa fac, e destul de simplu sa dau pe spate. Ok, hai sa aleg: cred ca pot face un mic dejun cu care sa dau pe spate :).

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Sa gust, sa gust, sa gust, sa gust, sa gust mancarea mereu cand o prepar. Vine de la francezul Raymond Blanc, unul din chefii mei favoriti, din top 5. Are o carte extraordinara de memorii in care vorbeste (si) despre copilaria lui din Franta care efectiv m-a cutremurat si m-a schimbat in ce priveste subiectul "mancarea copilariei". O recomand oricui care citeste in engleza, se numeste "A taste of my life". Bine, daca vrea bucatarasul-sef as putea scrie un articole despre carti culinare de referinta .

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Evident, sa uit mancarea pe foc cand o incalzeam, cu fum urias in toata casa, cand locuiam inca cu ai mei parinti (adica pana la 20 de ani, ca de 13 ani sunt total independent). Iar la gatitul in sine cred ca tot asa, sa ard ceva din motive de uitat pe foc/cuptor.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Carne umana, in rest....Dumnezeul culinar cu mila :).

Desertul

1. Ce ti se pare sexy?

O privire a unei femei din care intelegi aproape totul, independenta femeii, credinta si mersul pana la capat in orice lupta sau drum inceput si, mai concret, unghiile vopsite in rosu de la maini si picioare. Nu e deloc un fetis dar mi se pare ca femeile care au unghiile vopsite cu rosu au ceva sexy in ele :).

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

Barbatul ideal este cel care iubeste sincer femeia din viata lui, e luptator, e corect, isi iubeste mereu familia si prietenii dragi, e inteligent si arata si bine - fiindca oricat se bat in piept femeile ca nu conteaza aspectul fizic la un barbat, conteaza in mod clar (adica un barbat ideal fizic are par in cap, zambet frumos si nu poarta ochelari - adica nimic comun cu mine :))). In concluzie eu nici pe departe nu sunt ideal si nu voi fi niciodata.

3. La ce visezi?

Visez sa am putere morala iar in mine, deocamdata nu mai am, din motive prea personale.

4. Ce pasiuni ai?

Pai daca atunci cand eram mic eram pasionat de jurnalismul sportiv si apoi am devenit jurnalist sportiv, de 5-6 ani sunt pasionat de gatit si iata ca oarecum fac parte din acest domeniu. Fiind matur acum, sper sa nu-mi schimb iar pasiunea :)). Glumesc, oricum a ramas in mine si cea cu jurnalismul sportiv.

5. Ce urasti cel mai mult?

Cand o persoana nu poate trece peste anumite ambitii si nu se poate relaxa. Sau cand o persoana pe care o considerai prieten iti dovedeste ca nu e asa.

6. Cum te relaxezi?

Desi voi fi blamat de unii oameni pot spune ca totusi privitul la TV. Nu ma uit la porcarii insa, ma uit fie la un film bun fie la emisiuni de unde am ce invata (in special cele culinare). Dar oricum tv-ul in viata mea inseamna maximum o ora pe zi, sau doua uneori, insa am destuuuuuuuule zile fara tv deloc (de fapt cred ca 4-5 zile pe saptamana). Iar cand vin la 1 noaptea de la munca uneori ori am norocul sa stau sa ma uit la The Big Bang Theory, apoi ma duc sa ma culc relaxat.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Cand eram mai mic imi placeau culorile mai tari, inchise, intre timp m-am mai relaxat. Cred ca albastrul (mov, violet) e destul de favorit acum. Muzica - si aici spectrul s-a largit fantastic fata de adolsecenta: pot asculta si black metal dar si Calvin Harris :). Iar Adele e o dragoste veche si noua in acelasi timp. Florile - ma intrebi de parca sunt femeie :)) - glumesc - iubesc florile de toamna si cred ca orice femeie se simte bine cand primeste un buchet sau un cosulet cu flori de toamna.

Nota de plata

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Eu vreau sa vorbesc urat de bucataras.ro, nu frumos. Si o sa zic asa: sunt ofticat pe bucataras.ro fiindca de multe ori sunt dependent parca de el si nu ma lasa sa-mi vad de viata :)). Sorry :P.

Comentarii (106)

28.02.2012, 10:52

am venit sa ma mai hlizesc un pic la comentariile noastre si sa mai privesc poza special postata pentru mine e faina sa stii

28.02.2012, 10:55

mi-am adus aminte si ca fetele mi-au dat dezlegare sa le pup barbatii si io,fata cinstita,n-am facut-o

28.08.2012, 09:50

frumos interviu!!! mi-a mers direct la suflet, felicitari!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41