Intrebuintari inedite ale cuptorului cu microunde

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 28 Oct 2011, 15:00

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Ai un cuptor cu microunde si il folosesti cand vrei sa incalzesti rapid ceva de mancare? Insa il poti intrebuinta in mai multe moduri, care te pot scoate din anumite incurcaturi:

 1. Dezinfecteaza si deodorizeaza buretii de bucatarie

 Ai gatit peste? Nu arunca buretele cu care ai sters masa de lucru si care acum miroase a pastrav. Inmoaie-l in apa in care ai pus putin otet alb si suc de lamaie, apoi pune-l in cuptorul cu microunde si incalzeste-l pentru un minut. Scoate-l cu grija pentru a nu te frige.

 2. Dezinfecteaza fundul pentru taiat, din plastic

 Spala bine planseta, freaca pe suprafata ei o jumatate de lamaie, apoi tine-o in cuptorul cu microunde pentru un minut.

 3. Inmoaie zaharul brun

 Daca ai lasat punga de zahar brun desfacuta, dupa un timp vei observa ca s-a cam intarit. Adauga in punga cateva picaturi de apa, apoi incalzeste-o la cuptorul cu microunde setat la nivel mediu, pret de 10-20 secunde.

 4. Decristalizeaza mierea

 Mierea care s-a solidificat poate fi readusa la stadiul lichid daca este pusa in cuptorul cu microunde, intr-un recipient inchis, intre 30 se secunde si un minut, la nivel mediu de caldura.

 5. Face ca aluatul sa creasca mai rapid

 Aluatul caruia ii ia in mod normal o ora pentru a creste la temperature camerei, poate fi obtinut in cuptorul cu microunde in doar 15 minute. Pune aluatul intr-un bol incapator si acopera-l cu folie de plastic. Pune o canita cu apa in fundul cuptorului cu microunde, iar in centru, bolul cu aluatul. Seteaza puterea cuptorului la nivelul minim si incalzeste timp de 3 minute. Apoi opreste si lasa aluatul sa se odihneasca pret de alte 3 minute. Incalzeste iar pentru 3 minute si apoi lasa-l sa se mai odihneasca inca 6 minute. Apoi, poti folosi aluatul.

 6. Obtii mai mult suc de la citrice

 O lamaie sau o limeta scoase direct din frigider sunt mai greu de stors decat cele tinute la temperatura camerei sau usor incalzite. Pentru a obtine cat mai mult suc, pune fructele in cuptorul cu microunde pret de 20 de secunde inainte de a le folosi.

 7. Poti praji nuci, paine si cocos

 La cuptorul cu microunde le poti coace in cam o patrime din timpul in care ai face acelasi lucru la cuptorul obisnuit. Intinde-le pe o farfurie si tine-le in cuptorul cu microunde, la temperatura maxima pentru 2-3 minute, oprind dupa fiecare minut pentru a le intoarce. Retine ca ele vor continua sa se coaca la 5 minute dupa ce le opresti, de aceea nu le lasa mai mult de 3 minute.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (4)

28.10.2011, 19:52

28.10.2011, 22:21

inmteresant ce ne spui

29.10.2011, 22:30

eu il folosesc ptr a creste alutul de paine,stiu sigur ca acolo nu este curent...dar nu-i pornit,bineinteles. bun articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola