La Tv Paprika, în luna martie vă propunem un regal culinar

Postat de TVPaprika in Bucataras FoodPR pe 11 Mar 2015, 13:53

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

 La Tv Paprika, eleganţă, stil, rafinament în bucătărie

La Tv Paprika, în luna martie vă propunem un regal culinar şi vedeta este Bucătăria Italiană.
Astfel, vom descoperi minunatele preparate culinare ale bucătăriei italiene în fiecare zi de la ora 14:00.
TV Paprika a pregătit noi programe pline de savoare, călăuzele noastre fiind renumiţi bucătari italieni. Emisiunile lunii martie, vor prezenta bucătăria italiană aşa cum este ea, cu arome specifice. Emisiunile ce vor fi difuzate zilnic la Tv Paprika: Dolce vita à la David Rocco, Evadare pe coasta Amalfi cu David Rocco, Doi italieni cu bun gust, Evadare în Italia cu Gino, Căutând pizza perfectă, vor aduce o mai bună informare despre cum putem să gătim în stilul celor din fascinanta Italie.
Tot în martie, învăţăm alături de Clarissa Dickson Wright, care ne va călăuzi în gastronomia medievală dar ne va fi şi ghid al eleganţei culinare şi stilului în bucătărie.

Pe urmele reţetelor din trecut- Premiera: 22 Martie ora 20:30

Multă lume consideră că dna Beeton a fost mama bucătăriei engleze, însă Clarissa Dickson Wright îşi menţine părerea că revoluţionarea obiceiurilor culinare englezeşti i se datorează lui Hannah Glasse.
Renumita carte de bucate a lui Glasse, The Art of Cookery („Arta culinară”) a avut 33 ediţii în 50 de ani şi a fost cel mai mare bestseller gastronomic din secolul 18. Pe lângă faptul că a prezentat publicului larg bazele eleganţei în mâncare, cartea a transformat-o pe Hannah Glasse în regina neîncoronată a gătitului în rândul clasei mijlocii aspirante.
Instituţia „dinner party”-urilor cunoscute astăzi, a cinelor consumate cu musafiri, provine tot de la Glasse. Predând gospodinelor secretele gătitului, le-a dat şi cheia eleganţei culinare şi stilului în bucătărie.
În acest documentar bogat, Clarissa Dickson Wright explorează cum se putea găti într-o bucătărie din secolul 18 fără apă curentă, gaz sau electricitate. Mai mult, va încerca una dintre reţetele cele mai importante ale lui Hannah Glasse, în condiţiile sus-menţionate, care nu este altceva decât prima reţetă de curry apărută în Anglia. Oare mâncarea preparată poate satisface cerinţele gurmanzilor contemporani?
Astăzi Anglia se bucură de Delia Smith şi Nigella Lawson, dar Hannah Glasse a fost prima adevărată zeiţă a bucătăriei britanice şi primul bucătar celebru din Marea Britanie.

Clarissa şi bucatele regelui- Premiera: 28 Martie ora 20:30

Britanicii adoră cărţile de bucate – anual sunt vândute milioane de exemplare, iar bucătarii lor celebri sunt trataţi cu respectul cuvenit alteţelor regale. Dar oare de unde provine acest obicei? Clarissa Dickson Wright, declarată amatoare de bucate medievale, îşi propune să descopere cea mai veche carte de bucate cunoscută din Anglia, The Forme of Cury („Formele gătitului”). Documentul vechi de 700 de ani provine din timpul regelui Richard al II-lea şi conţine reţetele bucătarului regal. Oare cum a influenţat acest manuscris vechi obiceiurile culinare de astăzi? Clarissa, adevărată călăuză în gastronomia medievală, scoate praful de pe reţetele seculare de mult uitate şi descoperă bucatele care se bucură de popularitate şi acum.

Despre TV Paprika:

Lansat în România în toamna anului 2008, TV Paprika este singurul canal TV dedicat gastronomiei şi stilului de viaţă sănătos.
TV Paprika urmăreşte prin emisiunile sale conservarea tradiţiilor culinare şi împărtăşeşte telespectatorilor, într-o manieră plină de viaţă, reţete unice şi taine din bucătăriile internaţionale.
TV Paprika face parte din portofoliul AMC Networks International.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii (2)

11.03.2015, 14:24

De urmarit!

26.03.2015, 08:20

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29