Pepeni injectati cu toxine, vanduti in hypermarketurile din Romania

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 28 Iun 2016, 12:46

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Pepenii rosii sunt foarte buni si sanatosi si este chiar recomandat sa consumati cat mai mult din acest fruct pe timpul verii.  

Insa, zilele trecute a inceput sa circule pe internet un clip in care un barbat din Navodari arata cum un pepene cumparat dintr-un lant de hypermarketuri din Romania incepe sa faca spume albe, atunci cand baga cutitul in el.

Clipul s-a viralizat rapid fiind vizualizat de peste 500.000 de ori si iscand revolta in mediul online. Il aveti mai jos: 

Multi s-au grabit sa spune ca nu este vorba despre substante toxice, ci pepenele doar a fermentat din cauza caldurii.

Insa, nu de putine ori s-a intamplat ca in China loturi intregi de pepeni sa explodeze din cauza ca fructele erau tratate prin injectare cu un hormon de crestere pentru plante, numit Forclorfenuron (un compus care are si proprietatea de a pastra fructul proaspat pentru mai mult timp). 

Despre pepenii injectati cu aceasta substanta, se spune ca ajung la maturitate mult mai repede, in jumatate din timpul necesar in realitate unui pepene pentru a se coace. De aceea nici nu sunt prea dulci, iar semintele sunt albe, pentru ca nu au avut la dispozitie timpul necesar pentru a se maturiza.

Sursa articol: adevarul.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04