Prietenie sau iubire?

Postat de Patricia_Iordache_79 in Bucataras eFeminin pe 16 Iul 2013 | 3372 vizualizari

Comentarii (48)

16.07.2013, 09:53

Patricia,eu cred ca atunci cand iubesti pe cineva sincer si neconditionat,esti si prietenul lui cel mai bun.
Cand exista incredere si daruire,cei doi termeni nu se exclud,dimpotriva se imbina perfect.
Unora li se poate parea o aberatie ce spun eu.
Am trecut prin multe situatii.Au existat persoane de gen masculin sau feminin care mi-au fost foarte buni prieteni.
Au fost sau exista barbati foarte dragi mie,cu care prefer sa raman la stadiul de prietenie,pentru ca nu as putea sa simt altceva pentru ei dar prietenia lor e foarte pretioasa.
Au fost iubiri care s-au nascut din prietenie,ori iubiri care s-au transformat in prietenie.
Fostul meu sot mi-a ramas prieten,nu am vrut sa las dezamagirea sa se transforme in ura,desi era atat de usor.
Cred ca fiecare caz are particularitatile sale.Nu exista o regula.

16.07.2013, 09:55

Eu zic ca e complicat )
In mod normal, reducand ideea strict la situatiile noastre (ca daca generalizam e de scris romane ) ) ar trebui ca tu, ca sotie sa fii si iubita dar si prietena a consoartei tale, iubirea..."fuse si se duse") aia n-are termen de garantie prea mare ), ramane un alt soi de traire al aceluiasi sentiment , dar daca la inceput e bazat pe fiori si fluturasi dupa un timp aceastea sunt inlocuite de respect, obisnuinta si...ceea ce zici tu aici - prietenie .
Inafara casniciei pot exista prieteni insa in timp se nasc si niscaiva sentimente ) ca asa IE OAMENII, dar atata timp cat ai principii solide si nu te stergi undeva cu ele..., atata timp cat iti stabilesti niste bariere peste care nu se trece si-s stabilite in limita bunului simt, moral si decent, cred ca si astea se reflecta tot in sanul familiei, in sens bun, zic io...Te fac mai bun, mai vesel, zic si io..nah )
Traim in societate, nu putem evita contactul cu alti oameni, atat femei cat si barbati, dar la fiecare om depinde de constiinta lui cat si pana unde permite. Eu cred ca cel mai bine e sa eviti situatiile care te-ar putea baga in asa dileme

16.07.2013, 09:59

da, da..cine putea turui aici decat dia si gaby, marile intelepte..)))))))))))))))))))

16.07.2013, 10:00

stati ca vine si meri, ca nu lipseste martea din post)))))

16.07.2013, 10:00

Dia, imi place ca te-am cunoscut (deocamdata virtual) si pot "invata" din experienta ta. Foarte frumos ceea ce spui...multumesc.

16.07.2013, 10:00

gaby_d

16.07.2013, 09:59
da, da..cine putea turui aici decat dia si gaby, marile intelepte..)))))))))))))))))))


Pai da, doua fecioare

16.07.2013, 10:01

Deci, am venit si eu, ca asa a sugerat Gaby

16.07.2013, 10:02

pai da tu, da' lumineaza fata asta ) nu veni asa ca musca..))))

16.07.2013, 10:02

Prietenia şi iubirea ( a fi iubit/ă) sunt două lucruri distincte. Ba mai mmult, cred că e periculos să fie amestecate. Despre prietenie nu doresc să vorbesc foarte mul, am postat aici http://www.bucataras.ro/articole/prieteni-friends-amigos-35997.html
şi am încercat să fiu cât mai explicit.
Cât priveşte partea cu iubit/iubită, pentru a nu ieşi din cadrul misiunii mele, în mod normal această stare nu trebuie să fie decâît în sânul familiei (soţ-soţie. Dincolo de aceste cadru vorbim deja de alte definiţii, cu o sonoritate mai mult ori mai puţin plăcută.
Grecii aveau trei definiţii pentru iubire: eros, filia, agapan, corespondente iubirii fizice, iubirii celor din jur şi iubirii lui Dumnezeu. Noi avem un cuvânt pentru toate.
A iubi un prieten, dincolo de acurateţea unei prietenii înseamnă depăşirea stării de prietenie şi ridicarea ori coborârea ei (după caz)la altă stare.
Aşadar eu cred că prietenia poate fi sprijinită prin iubire (nu fizică, nu de interes, nu ascunsă şi cu simţăminte ce bulversează interiorul)dar o iubire care să fie unanim valabilă pentru ambele genuri. Adică să-ţi iubeşti prietenul/prietena fără a ţine cont de genul lui/ei, doar pentru faptul că-ţi este aproape, că-ţi dă un sfat bun, te sprijină la momentele grele.
Altfel, eu unul nu recomand..... .

16.07.2013, 10:03

Patricia, in viata nu intotdeauna poti merge drept, mai sunt si drumuri laturalnice pe care poti pasi fara sa-ti dai seama ca te-ai abatut de la destinatie, important este sa gasesti calea de-ntoarcere pana nu e prea tarziu.
Cat despre prietenie si iubire, cel iubit iti poate fi si cel mai bun prieten daca sentimentele sunt reciproce.

16.07.2013, 10:03

Eu cred ca poti fi si prieten si iubit,este cazul meu,desi suntem impreuna de mai bine de 8 ani,inca sunt acei fluturasi in stomac (daca nu ar mai fi fluturii,nici noi nu am mai fi impreuna cel putin din punctul meu de vedere)dar totodata cele mai bune sfaturi le primim unul de la celalalt,ne cunoastem foarte bine si mereu ne sfatuim,fiind si sentimentul de iubire foarte puternic nu ne dorim unul altuia decat ce e mai bun si atunci si sfaturile sunt in aceasta directie,mai ales ca daca ii este bine unuia din noi automat ii este la fel de bine si celuilalt odata pentru ca iubirea din punctul meu de vedere este sa il vad fericit pe cel de langa mine si nu sa fac gesturi sau actiuni care ma fac doar pe mine fericita...iubesc pentru ceea ce este persoana de langa mine nu pentru ceea ce mi-as dori ca ea sa devina si atunci...iubirea este mai profunda si intre timp am devenit si buni prieteni avand multa incredere unul in celalalt si dorindu-ne reciproc binele...sper ca am fost coerenta

16.07.2013, 10:04

meri, zici ca razi de ce a scris padre )))))))))))))))))
hai sa ne facem cuminti si sa-l citim pe padre, sa vezi cum ne linistim )))))))

16.07.2013, 10:05

Vaaaaaaaaai tu Gaby ce mult am scris amandoua))))))

16.07.2013, 10:06

da tu, si macar daca am fi scris bine, da' e si mult si prost))))))))))

16.07.2013, 10:06

Gaby...esti o femeie extraordinara! Esti atat de sensibila si profunda, de cred ca nici nu-ti dai seama...sau iti dai seama? Ma bucur ca ai citit cu atentie articolul si ai scris aceste randuri pline de intelepciune. Imi place cum ai spus: "Eu cred ca cel mai bine e sa eviti situatiile care te-ar putea baga in asa dileme". Daca ai sti ca om cand vine "situatia"...tare bine-ar fi.

16.07.2013, 10:09

Patricia,cu timpul inveti multe.
Eu m-am lovit de multe situatii in viata,unele le-am gestionat corect,altele nu prea,ca intelepciunea vine si ea odata cu "pataniile" de tot felul )))

16.07.2013, 10:09

Paty, stii prea bine asta..dar te faci ca n-o stii tocmai pentru ca simti ca ceva-ti lipseste, ca asa vrea ) sa para. Dar nu-ti lipseste nik, ai acasa o familie si trebuie sa LUPTI pentru ea, nu se trece prin zeci de ani de casnicie asa...cu barca ))
Si ete asa zici ca "moa ce am gasit io, asta imi trebuia!"))) dar e un mare FÂS ))),


PS. Stiu ca-s cea mai minunata, stiu stiu ))))))))))))))))

16.07.2013, 10:09

Daca vorbim de iubire si nu de casnicie eu zic ca nu sta bine in rubrica de prieteni! Iubirea adevarata presupune actiuni si sentimente unice si de cele mai multe ori riscane cea ce nu este permis intr-o prietenie adevarata! Sper ca am reusit sa spun ce gandesc, si sa ma si intelegeti! Exista prietenii adevarate intre femei si barbati dar, dupa mine, nu au tangenta cu iubirea!

16.07.2013, 10:10

Bag seama că tot eu am scris cel mai mult Bine, acum nu ştiu dacă şi cel mai bine.

16.07.2013, 10:10

Gaby, eu radeam de tine, dar a aparut postarea lui Padre intre noi, asa ca am rectificat

16.07.2013, 10:10

nu, padre
cel mai bine am scris io
de la tine n-am inteles nimic
))))))))))))

16.07.2013, 10:11

Merisor
16.07.2013, 10:03

Patricia, in viata nu intotdeauna poti merge drept, mai sunt si drumuri laturalnice pe care poti pasi fara sa-ti dai seama ca te-ai abatut de la destinatie, important este sa gasesti calea de-ntoarcere pana nu e prea tarziu.
frumos!

16.07.2013, 10:12

motanele, tu ce sugerezi aci? sa sterg de la rubrica de prieteni toti masculii?
bine, ma, pe tine te sterg primu'!
))))))))))

16.07.2013, 10:12

Meri,bine c-a intervenit Padre intre voi)) sper ca nu v-a stricat prietenia

16.07.2013, 10:13

Padre, iti multumesc pentru gandurile frumoase si pline de adevar. Bine ar fi daca am reusi sa avem atata intelepciune si daca am sti (putea) mereu sa facem ceea ce este corect si drept, mai ales in fata lui Dumnezeu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola