Rosiile

Postat de Bucataras in Legume pe 25 Apr 2009, 11:00

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient care reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. De asemenea, contin si luteina si zeaxantina, nutrienti cu rol important in protejarea vederii.

Surse naturale de licopen mai sunt si : pepenele rosu, papaya, grepfruit roz, caisele.

Rosiile se gasesc in piete pe tot parcursul anului, dar perioada in care se gasesc cele mai gustoase rosii e vara si inceputul toamnei. Ar fi de preferat ca in restul timpului sa consumam rosii conservate. Spun unii…

Uite un lucru pe care nu l-am stiut nici eu: rosiile se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine prospetimea si aroma.

Idei de servire: rosiile se potrivesc foarte bine cu busuioc, otet balsamic, usturoi, parmezan, oregano.

Comentarii (2)

12.02.2011, 20:27

din rosii cherry, mozzarella, ulei de masline si busuioc, iese o salata capresse minunata

10.02.2013, 08:50

Bune si sanatoase

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

COLTUL SPECIALISTULUI

Sylvia Boutiere

Specialistul culinar al Bucataras.ro, Chef Silvia Boutiere este alaturi de dumneavoastra oricand gata sa va ofere un sfat.

Pune o intrebare
Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Propunerea Specialistului

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Portia de lumina

Ispita blonda si gainatul

„Vai de cel/cea prin care vine ispita”! Deşi, corect, biblic adică, se spune aşa: „că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala”. Carevasăzică într-o zi de luni, aşa cum e mai mereu în zilele de luni, adică ...

Acru si dulce

Săptămâna trecută, într-o zi de primăvară nehotărâtă, într-o goană nebună după rezolvarea anumitor birocratice situaţii, în clipe în care ţi se pare că toate treburile s-au strâns într-o singură zi şi că fizic pare imposibil să le rezolvi...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări! Cartea poate fi descarcata si prin linkul:
50 DE RETETE DE VARA.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Eroare! Va rugam sa va abonati la NL-ul bucataras
pentru a beneficia de cartea cadou.

   Aboneaza-te la Newsletter

TOP
utilizatori

6510 puncte

5790 puncte

4910 puncte

3960 puncte

3870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Votca in pepene
  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S