Trei elemente care aduc atmosfera de Craciun in casa noastra

Postat de Bucataras in Craciun pe 28 Oct 2011, 21:26

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

 Sunt cateva elemente pe care le asociem in mod inevitabil cu Craciunul. Si aici nu ne referim la simblorile clare, concrete, cum ar fi imaginea pruncului Iisus, a lui Mos Craciun, sau a unui brad impodobit. Sunt acele lucruri care i s-au asociat in timp si care ne transpun in starea de sarbatoare:

1. Culorile specifice

Adauga prin casa obiecte de culoare rosie, aurie, argintie sau albe si imediat aceasta combinatie cromatica va duce cu gandul la Craciun. Nu este nevoie ca toate elementele sa fie specifice sarbatorilor: cateva pernute mici, rosii aruncate pe canapeaua din living peste o patura pufoasa, alba, cateva lumanari puse pe masa, un bol cu cateva nuci vopsite cu bronz.

Fructele pot fi si ele o pata de culoare. Portocalele sunt cele mai la indemana, dar la fel de frumoase sunt si merele de un rosu aprins, puse intr-un bol transparent. De asemenea, biscutii si turta dulce cu glazura colorate sunt nu doar o gustare dulce, ci reprezinta elemente de decor.

2. Mirosul

Cand in casa miroase a vin fiert, a scortisoara si a crengi proaspete de brad, simti cu siguranta ca a venit Craciunul. O placere a gatitului in perioada sarbatorilor nu inseamna doar manacaruri si dulciuri mai sanatoase si facute cu dragoste, cat si mirosul inconfundabil pe care il raspandesc in toatacasa .

Truc pentru un miros placut:  daca nu ai copt nimic cu scortisoara, insa ti-ar placea sa ai mirosul condimentat incasa , pune apa la fiert intr-o oala mica. Cand da in clocot, pune o jumatate de lingurita de scortisoara  si lasa sa fiarba un minut sau doua. Mirosul se va raspandi rapid in toata casa.

3. Muzica

Craciunul nu ar fi Craciun fara colinde, mai ales cele ale lui Hrusca. In fiecare an, glasul lui atat de familiar ne intra in case, la fel ca si colindele copiilor in seara de Craciun. Desi multi au inceput sa considere Ajunul o seara de distractie ca oricare alta, adevarul este ca nu are cu adevarat farmec decat daca este sarbatorita intr-o atmosfera mai linistita. La urma urmei, are loc numai o data pe an.

Comentarii (1)

30.11.2013, 19:47

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04