Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

Teo  2015-02-07 21:05:12

Bun gasit, Sylvia!de curand am facut niste coji de ecler si dupa ce le-am scos din cuptor s-au lasat;nu am deschis deloc usa cuptorului,am urmarit coacerea prin geam si culmea nu sunt ''o incepatoare''!

Raspunsul specialistului

  Ce spui tu e semn de umiditate prea mare la interiorul eclerului. Pentru asta trebuie aplicate cateva solutii precise : in primul rand trebuie uscata foarte bine aluatul oparit, inainte de a-l lua de pe foc, dupa ce ai pus faina amesteca bine cu o spatula si trebuie lasat aluatul pana se dezlipeste usor de peretii vasului , si devine lucios, asta e semn ca e gata. 

  Al doilea aspect important este coacerea , daca nu ai cuptor ventilat cea mai buna coacere este la 180 grade pana cresc si sunt coapte apoi se intredeschide usa cuptorului ( cu o lingura prinsa in usa ) si se lasa la 160 de grade 10 minute ca sa fii sigura ca sunt uscate bine. 

  Teoretic trebuie lasate la racit pe o grila dar nu este absolut necesar, eu zic ca daca aluatul este bine lucrat inainte de a pune oul si se lasa usa la cuptor intredeschisa la final nu trebuie sa fie nici o problema. Spor la facut eclere :) , nu uita ca sunt capricioase , pun probleme si la avansati :) 

intreaba si tu

Comentarii (3)

Teo

Teo
08.02.2015, 18:43

Multumesc, Sylvia !urmarind explicatiile tale cred ca am vazut unde nu am fost ''rabdatoare''!am adaugat si un ou in plus,in virtutea inertiei!

09.02.2015, 09:44

Teo , cel mai simplu este sa bati ouale unul cate unul inainte de a le adauga, asa se incorporeaza mai usor si poti sa divizi, nu esti obligata sa adugi un ou intreg o data. Si inca un secret , cand ai terminat aluatul ridica o cantitate mica cu spatula, daca curge f incet si face un V pe spatula este gata. Te imbratisez cu drag si spor la bucatarit tu esti o gospodina minunata !

Teo

Teo
10.02.2015, 21:54

Multumesc inca odata,esti ca un dascal care raspunde metodic la fiecare intrebare;tu stii sa acorzi atentie tuturor si sa-l faci pe fiecare sa se simta important !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]