Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

Bianca20  2015-05-06 17:49:33

Buna ziua, am incercat de curand sa fac un cheesecake de portocale. Am facut o budinca din oua, zahar, amidon si suc de portocale, dar cand am pus la foc s-a amarit compozitia. Am crezut ca e din cauza amestecului de portocala cu oua, asa ca am renuntat la ou si am facut o budinca doar din suc de portocale, zahar si amidon si am obtinut acelasi rezultat. In prima faza, am pus portocalele la blender iar in a doua le-am stors , dar au fost la fel de amare. Poate fi din cauza tipului de portocala sau alta problema?

Raspunsul specialistului

    Parerea mea este ca au fost vinovate portocalele, unele au coaja deshidratata si daca nu sunt curatate complet, inclusiv de stratul alb de sub coaja pastreaza  gustul amar .  Va atasez un filmulet tehnic cu decojirea " a vif" cum se numeste , unde vedeti cum se realizeaza  : https://www.youtube.com/watch?v=FJl9lq700sg  .

    In principiu pentru conservarea gustului  de portocala se evita fierberea sucului de portocala care poate sa ii altereze gustul, acesta se adauga in amestecul de compozitie caldut sau se gelifiaza cu agar agar sau gelatina. 

   Personal, pentru un cheesecake de portocala nu as fi fiert nimic: compozitia este facuta din branza gen philadelphia, coaja de portocala rasa, suc de portocala, 1-2 oua batute bine cu zahar cu un blender, eventual o lingura de amidon alimentar. Se amesteca toate  foarte bine si se coc peste foaie de biscuit, la 180-160 de grade timp de 30-50 minute depinde de temperatura aleasa. Deasupra se poate garnisi cu un jeleu de portocala realizat din suc de portocala si gelatina sau agar-agar. 

intreaba si tu

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]