Intrebare
Bianca20 2015-05-06 17:49:33
Buna ziua, am incercat de curand sa fac un cheesecake de portocale. Am facut o budinca din oua, zahar, amidon si suc de portocale, dar cand am pus la foc s-a amarit compozitia. Am crezut ca e din cauza amestecului de portocala cu oua, asa ca am renuntat la ou si am facut o budinca doar din suc de portocale, zahar si amidon si am obtinut acelasi rezultat. In prima faza, am pus portocalele la blender iar in a doua le-am stors , dar au fost la fel de amare. Poate fi din cauza tipului de portocala sau alta problema?
Raspunsul specialistului
Parerea mea este ca au fost vinovate portocalele, unele au coaja deshidratata si daca nu sunt curatate complet, inclusiv de stratul alb de sub coaja pastreaza gustul amar . Va atasez un filmulet tehnic cu decojirea " a vif" cum se numeste , unde vedeti cum se realizeaza : https://www.youtube.com/watch?v=FJl9lq700sg .
In principiu pentru conservarea gustului de portocala se evita fierberea sucului de portocala care poate sa ii altereze gustul, acesta se adauga in amestecul de compozitie caldut sau se gelifiaza cu agar agar sau gelatina.
Personal, pentru un cheesecake de portocala nu as fi fiert nimic: compozitia este facuta din branza gen philadelphia, coaja de portocala rasa, suc de portocala, 1-2 oua batute bine cu zahar cu un blender, eventual o lingura de amidon alimentar. Se amesteca toate foarte bine si se coc peste foaie de biscuit, la 180-160 de grade timp de 30-50 minute depinde de temperatura aleasa. Deasupra se poate garnisi cu un jeleu de portocala realizat din suc de portocala si gelatina sau agar-agar.