Desert diplomat cu piscoturi

de Criss in Torturi, 29 Dec 2010 | 49792 vizualizari

 

In perioada aceasta toata lumea se gandeste la un tort de Revelion. Eu va propun reteta mea de diplomat. Stiu ca sunt multe variante, eu n-am facut decat aceasta varianta de zeci de ori si mi-a reusit de fiecare data. Daca doriti, puteti renunta la albusuri si sa nu le mai puneti in crema. Eu le-am pus intotdeauna.

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca Meegle
  • piscoturi Savoiardi (pachet mare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert diplomat cu piscoturi:

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.

Cand crema este fiarta, se adauga gelatina si se omogenizeaza bine pana se topeste. Dupa ce s-a racit se adauga albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.

Intre timp pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se tapeteaza cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseaza fructe. De aceasta data am pus doar piersici din compot.

Piscoturile se trec prin zeama de compot si se asaza de jur imprejur, pe marginea cratitei. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.

Se bate frisca si se amesteca cu crema rece dar atentie, sa nu se intareasca! (o paziti :) )

Se pune o parte din crema in cratita, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.

Se acopera cu un strat de piscoturi insiropate.

La final se acopera tortul cu folie alimentara si se pune in frigider minim 4 ore. Eu zic ca cel mai bine e sa faceti tortul seara si sa stea pana dimineata in frigider. Apoi se rastoarna pe platou. Platoul/tava se pune peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita. Se scoate cratita, se indeparteaza folia si daca doriti se mai poate orna tortul. Eu n-am considerat necesar pentru ca mi se pare destul de aspectuos si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cupola cu vanilie si caramel