Hummus

de katty in Mancaruri de post, 10 Feb 2020 | 8186 vizualizari

 

Nu stiu daca exista cineva care sa nu fi gustat macar o data hummusul. Dar eu ma intreb:este oare cineva caruia sa nu ii placa?

 

INGREDIENTE

  • 250 gr naut fiert in prealabil, scurs si racit
  • pasta de susan(4 linguri susan, 2 linguri ulei de masline)
  • zeama de lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri apa sau zeama in care a fiert nautul
  • boia iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Daca avem nautul gata fiert, hummusul va fi gata in mai putin de 15 minute. Eu de obicei fierb mai mult naut, il scurg, il portionez si il pun in pungi la congelator. Cand am nevoie sa gatesc, doar scot punga din congelator si o las la dezghetat. Daca nu aveti fiert, puteti folosi din conserva sau puteti sa il fierbeti, insa va dura ceva mai mult timp, deoarece va trebui spalat si pus la inmuiat cu o seara inainte. Scurgem apoi apa in care a stat, il clatim si il punem la fiert in apa rece, de preferat intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.

Pregatim pasta de susan(tahini).

susanul intr-o tigaie uscata pe foc mic. Il prajim usor, amestecand din cand in cand in el, avand grija sa nu se arda. Il dam jos si il lasam sa se raceasca, apoi il macinam fin si il amestecam cu uleiul de masline.

Intr-un va punem nautul fiert, scurs si racit, pasta de susan dupa gust, sare, piper negru macinat, usturoi, zeama de lamaie, 2 linguri ulei de masline si mixam.

Daca compozitia este prea consistenta adaugam putina apa sau zeama de la naut pana obtinem consistenta dorita. Punem hummusul intr-un castron.

Presaram deasupra boia iute, ulei de masline. Servim hummusul cu lipie sau cu legume crude (rosii, castraveti, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu seminte de floarea soarelui