Desert nuci umplute

de diana_k in Prajituri, 29 Mai 2014 | 45774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600 g faina 
  • Crema:
  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 5 linguri lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 esente de rom
  • 4-5 linguri nuca macinata
  • visine din visinata
  • 1 cana zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute:

Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea multa faina cojile de nuci vor ramane tari.

Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Formam bilute mici de aluat in functie de dimensiunile formei de nuci.

Punem forma pe flacara de la aragaz si cand e bine incinsa punem in fiecare gaura o biluta de aluat si inchidem capacul, coacem 2-3 minute pe fiecare parte pana cand nucile sunt rumene.
Crema: Ciocolata o rupem bucati si o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam la racit.

Mixam untul cu zaharul, adaugam ciocolata racita, romul si nucile macinate.

Cu aceasta crema umplem cojile de nuci si le lipim doua cate doua, iar in mijloc punem cate o visina fara sambure.  

La final le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Georgette98 1

01.12.2015, 21:13

Sora mea mi-a trimis Forma de Nuca din Constanta (Bazar) costa vre-o $10 - $15 (nu stiu cit este in banii romanesti) dar este o forma foarte buna....

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:36

Foarte bune, mi-au placut mult!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina