Rulada din fleica de porc, la Crock Pot

de Ina in Mezel de casa, 30 Ian 2016 | 2604 vizualizari

 

Ieri am facut cunostinta cu premiul de la Lurpak, azi l-am pus la treaba. Si si-a facut-o extrem de bine! 


Recomand cu drag! Gustul, fragezimea, consistenta usor gelatinoasa acompaniata de condimentele preferate ... toate definesc un preparat perfect. Sau aproape  perfect, pentru ca perfectiunea ar defini-o o noapte la afumatoare ... :X 


Multumesc, Lurpak!>:D< Multumesc, Bucataras! >:D<

 

INGREDIENTE

  • -o bucata de fleica de porc, cu sorici (eu am avut 1,8 kg)
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru
  • -boia dulce
  • -delikat
  • -foi de dafin
  • -boabe de piper
  • -ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din fleica de porc, la Crock Pot:

Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa).

Daca este prea groasa, o  portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se putea rula. 

Stropim bucata de carne cu ulei si o condimentam  pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia si putin delikat (daca nu doriti, puteti renunta la delikat). Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o lasam la rece 2-3 ore pentru a se uniformiza aromele. (eu am lasat rulada la frigider pana a doua zi )

Asezam rulada in vasul CrockPot-ului si adaugam 50 ml ulei, 100 ml apa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin. 

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock Pot-ul pe program Low, pentru 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Pentru culoare transferam vasul ceramic in cuptor, 15 minute la foc mare.

Scoatem rulada pe un platou,  o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca. 

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim cu ceapa, usturoi, mustar... un pahar de vin bun... rece... :)))

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte condimente, daca preferati. Cel mai simplu este sa folositi condimente deja preparate, pentru carne de porc .

2

Din 1,8 kg. fleica am facut 3 rulade, intrucat una singura era mult prea mare si nu-mi incapea in vasul Crock Pot-ului. (aparatul meu este de 3,5 litri )

3

La Crock Pot nu se adauga multa apa, intrucat aceasta nu se evapora si la sfarsit vom avea mai mult lichid decat la inceput.

RETETA IN IMAGINI

Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-0
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-1
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-2
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-3
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-4
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-5
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-6
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-7
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-8
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-9
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-10
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-11
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-12
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-13
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-14
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-15
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-16
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-17
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-18
Rulada din fleica de porc, la Crock Pot-19

COMENTARII (34)

anca_rm

anca_rm 1

02.02.2016, 09:51

pfoaii ce ai facut aici, un deliciu si arata atat de bine

Panacris

Panacris 1

11.02.2016, 14:57

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:39

cat de buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!