Tort Tiramisu

de adriana65 in Torturi, 30 Dec 2012 | 11983 vizualizari

 

Dacă nu sunteţi hotărâţi, încă, ce tort să preparaţi pentru noaptea dintre ani, vă recomand acest tort ceva mai light decât prăjiturile sau torturile preparate de Crăciun . - Tort Tiramisu
An Nou fericit!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  •  2 ouă
  •  70 g zahăr
  •  30 g făină
  •  20 g amidon
  •  10 g cacao
  •  1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  •  4 ouă
  •  150 g zahăr
  •  500 g Mascarpone
  •  250 g brânză cremoasă de vaci
  •  4 linguri lichior Amaretto
  •  10 g gelatină
  •   20 bucăţi pişcoturi
  •   200 ml cafea expresso
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

Pentru blat se separă ouăle; albuşurile se bat cu mixerul sau cu ajutorul robotului de bucătărie, se adaugă zahărul şi 1 lingură apă fierbinte. Când albuşurile s-au întărit se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, făina amestecată cu cacao, amidon şi praf de copt.  Aluatul se pune în tava rotundă tapetată cu hârtie şi se dă  la copt. 

Pentru crema, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până va rezulta o cremă spumoasă (în robotul de bucătărie la viteza maximă); folosind viteza minimă la robot,  se adaugă brânza Mascarpone, brânza de vaci, lichiorul, gelatina încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare. Se dă crema la frigider pentru 2 ore. 

Blatul  rece de tort Tiramisu se va pune pe platoul de servire, se pune inelul metalic în jurului lui (dacă nu aveţi se poate pune folie alimentară în tava în care s-a copt tortul)  şi se adaugă jumătate din cremă. Se aşează pişcoturile înmuiate  în cafea unul lângă altul iar deasupra se pune restul de cremă. Se nivelează frumos crema şi se pudrează cacao. Tava se dă la frigider 3 - 4 ore sau se poate lăsa până a doua zi. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Tiramisu 195694
retete culinare - Tort Tiramisu 195695
retete culinare - Tort Tiramisu 195696
retete culinare - Tort Tiramisu 195697
retete culinare - Tort Tiramisu 195698

COMENTARII (52)

Dya Daniela Andrei 1

30.12.2014, 20:27

Imi place mult cum a iesit!

retete bune 1

29.11.2015, 19:04

ce frumos a iesit

adriana65 1

21.12.2015, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18