Ubulika

1

Bucataras
incepator

cluj-napoca

Bucataras din 16.05.2010

RETETE111
PRIETENI107
Retete / Aperitive / Garnituri

Burek cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2012

Umplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4...

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2012

Se fierb cartofii in coaja.Se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.(Eu i`am dat pe razatoare).Se bat ouale ca si la omleta,se amesteca cu smantana ,apoi cu cartofii.Se condimenteaza,se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Deasupra se rade cascavalul.Se da la cuptor pana rumeneste 10-15 min....

Mousse de ton

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2011

Se scurge bine tonul, se toaca marunt ceapa. Untul se amesteca cu tonul, ceapa si sucul de lamaie dupa gust. Se potriveste de sare. Nu am mixat, fiindca imi place ca ceapa sa fie mai maricica. Se poate orna cu masline,dar eu nu am avut:(

Tarta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2011

Punem la fiert cartofii in coaja,in apa cu sare .Cand sunt gata ii scoatem,decojim si ii taiem cubulete. Taiem salamul si ardeiul bucatele,rondele ceapa.Dam pe razatoarea mare branza. Batem albusurile cu sare si piper dupa gust,apoi punem ...

Cartofi copti cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Spalam cartofii si ii punem pe gratar. Se lasa cam 40 50 minute. Cand sunt gata se curata si se servesc cu smantana si sare.

Un fel de cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se fierb cartofii cuburi in apa cu sare.Intr`o tigaie se pune ceapa la calit cu sunca ,ardeiul si porumbul.Condimentam cu sare,piper, boia.Dupa 5 minute adaugam bulionul.Mai lasam cateva minute si luam deoparte. Peste cartofi se pune un cubulet de unt si patrunjel ,apoi se adauga amestecul de...

Mamaliga cu branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se adauga malaiul ploaie,se amesteca la foc mic 15 min. Intr-o cratita se pune putin ulei pe fund si cu o lingura se completeaza cu mamaliga.Un strat mamaliga,unul de branza si kaizer ,ultimul fiind tot de branza.Se da la cuptorul preincalzit 15 -20 minute....

Mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2011

Se prepara ochiurile. Se decoreaza dupa bunul plac.

Ciuperci Umplute

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

Curatam ciupercile le spalam si le punem la scurs.Separat tocam cam trei sferturi din coditele ciupercilor, ceapa , ardeiul si le calim intr-o tigaie cu ulei de masline...lasam 5 minute apoi adaugam si sunca taiata si amestecam.Asezonam cu sare piper ,boia si patrunjel.Ciupercile le punem...

Garnitura de orez sarbesc

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2010

Se toaca ceapa si se caleste usor in ulei incins. Se pun apoi ardeii cubulete, orezul si morcovul tocat. Lasam 5 minute pe foc. Se pune totul intr-un vas termorezistent, se asaza deasupra felii de carnacior usor prajite, se acopera cu 600 ml apa sau supa de legume si dam la cuptor. Se...

Tocanita de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie ceapa si se caleste in ulei.Se lasa pe foc mic sa se inchida putin la culoare ,dupa care adaugam ciupercile.Se lasa la calit 5 minute..apoi acoperim cu apa..Se lasa sa fiarba cca 10 -15minute.Punem putina vegeta. Facem maglavaisu din 2 linguri de faina si lapte..eu am mai completat si...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie rondele dovleceii,branza se rade,se amesteca cu ouale,smantana si mararul.Intr-o tava punem un strat dovlecei,apoi branza,ultimul strat sa fie de dovlecei.Se da la cuptor 45 min..inainte sa fie gata ornam cu rosii si mozzarela.

Ciupercute & Buburuze simple

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Se fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie cu scobitoare,facem cu cutitul gaurele mici sa incapa boabele de piper si e gata.

Spanac cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Spanacul se spala , frunza cu frunza si se rup coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare ,doar nd fierbe apa.Se lasa la fiert cca 15 de min .Se lasa la racit intr-o strecuratoare,se scurge bine,dupa care se toaca marunt.Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei,faina si se lasa 5-10...

Omleta cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

Se bat bine ouale,se pune branza si condimentele ,se amesteca. Se pune intr-o tigaie incinsa, si se serveste cu bucatele de rosii si ceapa verde .

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2010

fierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de cartofi. deasupra am pus oul batut cu smantana si bulion plus niste ardei gras

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2014

Prajitura Tavalita

publicat la 30.01.2014

Prajitura Fanta

publicat la 27.08.2013

Ficatei cu mamaliguta

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Ţi se pare că hainele tale au intrat la apă? Atunci mănâncă mai puţină ciocolată.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]