Prajitura Tavalita

de Ubulika in Prajituri, 30 Ian 2014 | 9625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 praf copt
  • 4 oua
  • Sirop:
  • un pachet unt,sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 lg cacao
  • 4 lg rom
  • 250 nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma.


Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare.


Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si tapetata cu hartie de copt.Coacem prajitura 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam la racit.


Ne apucam de sirop:


Intr-o cratita la foc mic topim untul,apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste .Apoi adaugam cacaoa ,esenta de rom si laptele. Lasam siropul sa fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca complet.


Taiem prajitura bucatele,dam fiecare bucatica prin sirop apoi prin nuca de cocos.


Pofta buna !

TIPS-URI

1

se tine acoperita,rezista mai bine

2

e mai buna a doua zi

3

siropul la tavalire trebuie sa fie caldut sa se imbibe mai bine in prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ubulika 1

03.02.2014, 19:13

scrie sub sirop
am mai facut`o ieri o data

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:09

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tavalita in nuca de cocos