Prajitura Tavalita

de Ubulika in Prajituri, 30 Ian 2014 | 8674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 praf copt
  • 4 oua
  • Sirop:
  • un pachet unt,sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 lg cacao
  • 4 lg rom
  • 250 nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma.


Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare.


Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si tapetata cu hartie de copt.Coacem prajitura 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam la racit.


Ne apucam de sirop:


Intr-o cratita la foc mic topim untul,apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste .Apoi adaugam cacaoa ,esenta de rom si laptele. Lasam siropul sa fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca complet.


Taiem prajitura bucatele,dam fiecare bucatica prin sirop apoi prin nuca de cocos.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se tine acoperita,rezista mai bine

2

e mai buna a doua zi

3

siropul la tavalire trebuie sa fie caldut sa se imbibe mai bine in prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elida 1

02.02.2014, 19:09

Am facut-o ieri mia iesit! e super buna,doar ca la blat nu ai scris cat unt trebuie,eu am pus un pachet ,a iesit ff buna o sa mai fac

Ubulika 1

03.02.2014, 19:13

scrie sub sirop
am mai facut`o ieri o data

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lamingtons - Prajitura tavalita