Desert tavalita de post

de Lau in Prajituri, 3 Ian 2018 | 1692 vizualizari

 

reteta romaneasca
M-am inspirat de la Lucky Cake

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 180 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 35 g cacao
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 230 ml compot
  • Sosul de ciocolata
  • 30 g cacao
  • 175 ml apa
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata de post
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita de post:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza bine.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca complet, dupa care o taiem patratele.


Sosul de ciocolata-punem ingredientele intr-o cratita mica si lasam sa fiarba, amestecand continuu pana ce se topeste margarina, la final adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana ce se omogenizeaza.


Cu ajutorul unei furculite scufundam fiecare patratica in sosul de ciocolata, apoi o dam prin nuca macinata sau nuca de cocos si asezam intr-o tava.


Lasam sa se raceasca 1 ora inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

05.01.2018, 12:15

xana 1

05.01.2018, 20:56

dantes 1

10.01.2018, 09:36

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu foi de gris