Prajitura Televizor

de Miha in Prajituri, 16 Iun 2009 | 50626 vizualizari

 

La cat a iesit de buna si frumoasa,eu as boteza-o "Prajitura LCD" :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru cele 2 blaturi de cacao:
  • 250 g faina 
  • 5 oua 
  • 120 g unt 
  • 120 g zahar 
  • 150 ml lapte 
  • 3 linguri cacao 
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru blatul de pandispan: 
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • arome,dupa preferita
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 200 g gem de citrice pentru uns blaturile
  • 100 ml sirop de zahar ars
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Blaturi cacao:


Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina.Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.


Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Blat pandispan:


Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.


Crema:


Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.


Asamblarea:



Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema.Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem de citrice pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao.Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.



Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

babi5 1

18.08.2013, 19:42

Buna tare si eu am reteta dar se cheama Budapesta

Miha 1

18.08.2013, 20:33

Lina24 1

25.12.2015, 21:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata