Turta dulce glazurata

de Bucataras Medi in Prajituri, 23 Dec 2014 | 2109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 75 g Rama mit Butter
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite rase mix condimente pentru turta dulce(scortisoara, cardamom,cuisoare,ghimbir,anason,ienibahar,nucsoara,)
  • Pentru uns forma
  • ulei
  • faina
  • Pentru glazura
  • 160 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata amaruie
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce glazurata:

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente.


Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.


Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine.


Ungem o forma de guguluf(se poate folosi orice forma doriti)cu diametrul de 24cm cu ulei si o tapetam cu faina.


Adaugam compozitia de mai sus in forna.


Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min.Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii.


Scoatem turta dulce din cuptor ,o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.


Pentru decor ......topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru a se intari.Peste glazura de ciocolata alba turnam o glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la baie-marie) si apoi pudram cu zahar pudra.


Glazurile trebuie sa fie usor caldute.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

26.12.2014, 10:01

Super arata!

Rocsi 1

26.12.2014, 21:07

Ce bunatateeee

Panacris 1

27.12.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vieneze