Turta dulce glazurata

de Bucataras Medi in Prajituri, 23 Dec 2014 | 3880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 75 g Rama mit Butter
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite rase mix condimente pentru turta dulce(scortisoara, cardamom,cuisoare,ghimbir,anason,ienibahar,nucsoara,)
  • Pentru uns forma
  • ulei
  • faina
  • Pentru glazura
  • 160 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata amaruie
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce glazurata:

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente.

Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.

Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine.

Ungem o forma de guguluf(se poate folosi orice forma doriti)cu diametrul de 24cm cu ulei si o tapetam cu faina.

Adaugam compozitia de mai sus in forna.

Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min.Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii.

Scoatem turta dulce din cuptor ,o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

Pentru decor ......topim mai intai ciocolata alba la  bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru a se intari.Peste glazura de ciocolata alba turnam o glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la baie-marie) si apoi pudram cu zahar pudra.

Glazurile trebuie sa fie usor caldute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Sărutul Sultanului"