Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele
PIEPT DE PUI CU HRIBI ŞI SMÂNTÂNĂ
Data:29.01.2014Ingrediente: Un piept de pui (6-700 g), dezosat şi fără piele O ceapă O lingură cu unt... articol complet
BRIOŞE CU VIŞINE
Data:19.01.2014Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 200 ml ulei 300 ml iaurt 400 g făină Un plic de praf de... articol complet
PRĂJITURA CU MIERE ŞI NUCI
Data:18.01.2014Ingrediente: Aluat: 300 g făină 50 g zahăr 200 g unt 2 linguri cu smântână Un vârf... articol complet
FURSECURI CALE
Data:17.01.2014Aspectoase, aromate, fine... Ingrediente: 5 ouă 10 linguri cu ulei 10 linguri cu zahăr... articol complet
FILE DE ŞALĂU ÎN ASPIC
Data:16.01.2014Ingrediente: Un şalău de aproximativ 1 kg 2 cepe mici 2 morcovi mici 3 boabe de piper... articol complet
ENGLISH CAKE
Data:15.01.2014Dintre dulciurile care s-au bucurat de succes între copiii mei şi prietenii lor la... articol complet
MUSACA DE RADACINI INTREMATOARE DE TELINA
Data:24.12.2013DE-ALE GURII DIN BATRANI, cap. „CONTINENTALUL ROMANESC”, pag. 42 Alta musaca acum, c-o... articol complet
PLĂCINTA CU MERE - reţeta de la tanti Lucreţia
Data:21.12.2013Cum arătam la reţeta de PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ DE VACI - reţeta de la tanti... articol complet
PRAZ CU MĂSLINE
Data:19.12.2013Ingrediente: Pentru două porţii O ceapă mare Un praz mijlociu 2-3 linguri cu ulei 2-3... articol complet
OREZ CU ROŞII A LA TANTI KATY
Data:05.12.2013Despre Tanti katy v-am vorbit aici. Această simplă şi delicioasă reţetă de post mi-a fost... articol complet
PRĂJITURA CU NUCI ŞI RAHAT
Data:03.12.2013Ingrediente: Foi: 200 g unt Un ou Un gălbenuş 25 g drojdie 1oo ml lapte 100 g zahăr... articol complet
TURTE DE CARTOFI CU BRÂNZĂ
Data:02.12.2013Când aveam vreo 9-10 ani m-am îmbolnăvit de hepatită. La ieşirea din spital, printre... articol complet
PIURE DE BOB CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ
Data:01.12.2013Deşi astazi este Ziua Naţională şi conform noilor „tradiţii” se mănâncă fasole cu... articol complet
COTLET DE PORC LA GRĂTAR CU GARNITURĂ DE CONOPIDĂ
Data:28.11.2013Ingrediente: 2 cotlete de porc O lingură cu ulei O căpăţână de conopidă 30 g unt... articol complet
PLĂCINTA CU BRÂNZĂ DE VACI - reţeta de la tanti Lucreţia
Data:26.11.2013Zilele trecute, am găsit într-o carte pe care voiam să o recitesc, această reţetă de... articol complet
SUPA DE CONOPIDĂ CU BACON
Data:23.11.2013Până acum câţiva ani mâncam conopida doar la oţet, pusă o dată cu gogoşarii. Acum... articol complet
TURTE DE POST COAPTE PE PLITĂ
Data:21.11.2013În copilaria mea (sfârşitul anilor 50, din secolul trecut), când pâinea se dădea pe... articol complet
CAP DE PIEPT DE PORC LA CUPTOR
Data:20.11.2013Ingrediente Cap de piept (am avut 2 bucati) Cativa cartofi Cativa catei de usturoi Cimbru... articol complet
PERIŞOARE DIN PIEPT DE PUI CU SOS DE SMÂNTÂNĂ
Data:17.11.2013Ingrediente: Pentru perişoare: ½ kg piept de pui tocat O ceapă 2 linguri cu ulei Un ou... articol complet
FRIPTURA DIN CARNE DE PORC CU SOS
Data:15.11.2013Este o friptură care se prepară într-un timp ceva mai lung, pe ochiul aragazului, la foc mic.... articol complet