Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele
SUFLEU DE CONOPIDĂ
Data:13.11.2013Ingrediente: 2 bucăţi de conopidă 200 ml smântână 4 ouă Sare şi piper după gust... articol complet
TORT DE BEZEA CU CREMĂ GANACHE
Data:11.11.2013Tortul acesta îl făceam destul de des înainte de 89, doar crema era alta deoarece ciocolata nu... articol complet
SALATA SULTANILOR
Data:09.11.2013Dupa salata „Regina Tamara”, sa ne mutam ceva mai la sud-vest, in tara sultanilr de acum 500... articol complet
SALATA "REGINA TAMARA"
Data:07.11.2013De ce SALATA "REGINA TAMARA"? A existat o regină cu acest nume? Acestea au fost intrebările... articol complet
OREZ CU OPINTICI SAU POPENCI SAU GHEBE
Data:05.11.2013Orez cu diferite soiuri de ciuperci am gătit de nenumărate ori, dar rețeta prezentată de... articol complet
GUJON CROCANT DE PUI CU SALATĂ ÎN STIL ITALIAN
Data:04.11.2013Zilele trecute am vrut să fac un gujon picant de pui, rețetă pe care am pregătit-o de mai... articol complet
BORȘ CU BUREȚI CA ÎN BUCOVINA
Data:03.11.2013Este un borș care se face în Bucovina și nordul Moldovei, în special cu hribi dar și cu... articol complet
TARTĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ
Data:02.11.2013Ingrediente: Pentru aluat: Un ou 3 linguri cu smântână sau iaurt 50 g unt 200 g făină... articol complet
TORT DE CIOCOLATĂ CU MENTĂ
Data:01.11.2013Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată cu cremă de mentă 2 ouă 150 g făină 100 g... articol complet
PATEU DIN FICĂȚEI DE PUI CU CEAPĂ
Data:31.10.2013Ingrediente: 2-3 ficăței de pui O ceapă uscată 2 ouă fierte tari O lingură cu ulei 50... articol complet
MĂMĂLIGUȚĂ CU CIUPERCI ȘI SOS DE ANȘOA ȘI USTUROI
Data:30.10.2013Un fel de mâncare de inspirație italiană, gătit de o evreică și publicat pe un blog... articol complet
OMLETA CU CARTOFI ȘI BACKON
Data:29.10.2013Pentru această rețetă m-am inspirat de pe blogul ”Retetele lui Nicolai”, deși acum... articol complet
RĂCITURI DIN RASOL DE PORC ÎN STIL RUSESC – HOLODEȚ
Data:28.10.2013Ingrediente: Un rasol de porc O ceapă Un morcov ½ dintr-o rădăcină de țelină Câteva... articol complet
ARIPIOARE ȘI CARTOFI PANE LA CUPTOR
Data:27.10.2013Ingrediente (pentru 2 persoane): 6 aripioare de pui Un ou 2 linguri cu făină 3-4 linguri cu... articol complet
TORT DE CIOCOLATĂ
Data:24.10.2013Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 5 linguri cu făină 2 linguri cu amidon sau budincă de... articol complet
BURGER DIN CARNE DE VITĂ
Data:22.10.2013Ingrediente: 300 g carne de vită tocată O ceapă 2-3 căței de usturoi O lingură cu ulei... articol complet
BULETE DIN CREIER DE PORC
Data:21.10.2013Ingrediente: 400 g creier (am folosit congelat) Un ou mic 5-6 linguri cu pesmet Ulei pentru... articol complet
PRĂJITURA CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI PRUNE ”BETE”
Data:19.10.2013Ingrediente: 125 g cremă de brânză 25 g unt 50 ml lapte dulce 3 ouăun vârf de cuțit de... articol complet
SALATA DIN CREIER DE PORC
Data:16.10.2013Un aperitiv delicios,ce poate părea sofisticat, însă foarte simplu de preparat. Ingrediente:... articol complet
HRIBI ȚIGĂNEȘTI CA LA SUCEVIȚA
Data:14.10.2013Așa cum am mai spus, toamna asta a fost foarte bogată în roade ale pădurii și în special... articol complet