Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele
BORȘ DE LINTE VERDE CU VARZĂ PROASPĂTĂ
Data:11.04.2013Ingrediente: O căniță cu linte verde ¼ de varză albă, proaspătă O ceapă Un morcov... articol complet
ȘTRUDEL CU BRÂNZĂ SĂRATĂ ȘI SUSAN
Data:10.04.2013Ingrediente: 2 foi de plăcintă 300 g brânză de vacă 200 g telemea de oi (poate fi și de... articol complet
SÜTLAÇ - BUDINCA DE OREZ CU LAPTE ȘI AMIDON
Data:08.04.2013Este un ”orez cu lapte” cu foarte puțin orez, de aceea în limba română se traduce prin... articol complet
BUREȚI DE PĂDURE CU SOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI VIN
Data:06.04.2013Pentru că mai aveam în congelator o pungă cu bureții culeși astă-toamnă la Sucevița,... articol complet
STUFAT DIN LIMBĂ DE PORC
Data:04.04.2013De obicei, stufatul se face primăvara cu ceapă și usturoi verde și cu carne de miel dar cum... articol complet
BORȘ DE URZICI CU OREZ
Data:03.04.2013Nu sunt mare amatoare de mâncăruri cu frunze (”nu mănânc iarbă”, obișnuia să spună... articol complet
SAVARINE DIETETICE
Data:01.04.2013N-am mai văzut de mult timp savarine prin cofetării. Cel puțin prin cele pe lângă care... articol complet
SUPA DIN ARIPIOARE DE PUI CU USTUROI
Data:30.03.2013Ingrediente: ½ kg aripioare de pui Două căpățâni de usturoi Pătrunjel verde Piper... articol complet
FICĂȚEI DE PUI CU CEAPĂ ȘI ROȘII
Data:28.03.2013Ingredinete: 300g ficăței de pui 2 linguri cu făină O ceapă Un cățel de usturoi 2... articol complet
MĂR COPT CU SCORȚIȘOARĂ
Data:23.03.2013Ingrediente: un măr o linguriţă cu unt un baton de scorțișoară câteva frunzuliță de... articol complet
DROB DIN MĂRUNTAIE DE PUI
Data:21.03.2013Ingrediente: 1 kg măruntaie de pui (pipote și inimi) O ceapă uscată 2 legături de ceapă... articol complet
SUPA DE MAZĂRE CU GĂLUȘTI
Data:18.03.2013Ingrediente: 400 g amestec congelat de mazăre cu morcovi O ceapă Un morcov mic O lingură... articol complet
BISCUIȚI SĂRAȚI CU FISTIC
Data:16.03.2013Ingrediente: 100 g făină proaspăt cernută 100 g unt tăiat bucățele 50 g fistic... articol complet
PILAF CA LA HOBIȚA
Data:13.03.2013Rețeta aceasta o știu de la una dintre prietenele mele, Vali, care era de loc din Hobița lui... articol complet
SFINȚIȘORI, ALTFEL
Data:09.03.2013Acum ceva timp am găsit pe internet rețeta acestui ”Colac din Estonia” care mi-a adus... articol complet
SUPA DE FASOLE OLOAGĂ
Data:07.03.2013Ingrediente: 300 g boabe de fasole oloagă 2 cepe Un praz mic sau 10-15 cm dintr-un praz mai... articol complet
PASTA DE TON CU AVOCADO ȘI MĂRAR
Data:03.03.2013Un excelent mic dejun exotic și savuros Ingrediente: O conservă de ton în suc propriu Un... articol complet
BRIOȘE CU CACAO ȘI CREMĂ DE MENTĂ
Data:02.03.2013Pentru brioșe (16 bucăți): 100 g unt nesărat 140 g zahăr pudră 100 g zahăr brun 200 g... articol complet
OPINTICI CONGELAȚI, CU PĂTRUNJEL ȘI USTUROI
Data:28.02.2013Din bureții culeși astătoamnă cu nora mea la Sucevița și puși la congelator, am desfăcut... articol complet
PLACHIE DE CRAP
Data:27.02.2013Nu am mai facut plachie de crap de mai bine de 10 ani. Era mâncarea preferată a tatălui meu... articol complet