ella 87

1

Bucataras
incepator

focsani

Bucataras din 26.05.2010

RETETE92
PRIETENI140
Retete

Salata vinete cu maioneza

In Salate la 17 Ian 2014

Vinetele le spalam, si le asezam in tava de cuptor (le coc in cuptor, sa nu fac fum in casa si se fac si mai repede dupa parerea mea), cum s-au copt, le curat si le pun pe un fund cu ceva greu deasupra ca sa se scurga,le lasam vreo 2 h.   Dupa ce s-au scurs, le toc, le amestecam cu...

Tort cu mere

In Torturi la 16 Dec 2013

Pe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi dati la cuptor cateva minutele. Atentie sa nu se arda. Cand zaharul este caramelizat, scoateti tava...

Foi cu crema

In Prajituri la 10 Dec 2013

Foile: amestecam ingredientele.Se face un aluat, care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii, unde am pus o hartie pergament sau presarati faina, se lasa circa10- 15 min. Asa se procedeaza cu toate cele 3 foi....

Muraturi

In Muraturi la 29 Noi 2013

Luam legumele si le spalam, le asezam in butoias sau ce aveti la indemana,  punem frunze de telina, sfecla, hrean, morcov. La 1l apa 1 lg sare, amestecam si punem la fiert, dupa turnam saramura peste muraturi, punem capacul si dam la rece.:)

Ciulama de ghebe

In Mancaruri de legume la 12 Noi 2013

Ghebele se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg si se pun deoparte. In alta cratita incingem uleiul si calim ceapa, usturoiul, faina o dezlegam in putina apa si o punem in cratita. Când devine de consistenţa smantanii se adaugă ghebele fierte şi taiate, smantana. Se mai...

Placinta cu mere

In Prajituri la 30 Oct 2013

Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte...

Tort cu budinca

In Torturi la 12 Oct 2013

Se bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta, coaja de portocala si cacaua. Aluatul se toarna intr-o forma pt tort cu pereti detasabili...

Chiftelute de cartofi

In Mancaruri de legume la 4 Sep 2013

Curatam cartofii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, dupa se ia cate o gramajoara si se scurge zeama. Se amesteca cu oul, verdeata, condimentele pana se omogenizeaza. Luam cate o lingura de compozitie dam prin faina, formam chifteluta si o punem in uleiul incins.

Sos de usturoi

In Clasice la 4 Sep 2013

Usturoiul l-am zdrobit si l-am amestecat cu ulei pana am obtinut o pasta, am pus si putin otet pentru ai mai lua din "putere", dupa am adaugat 2 lingurite de iaurt, putin marar si sare. A mers brici:)) cu niste  peste

Condiment tocanite sau sosuri

In Clasice la 4 Sep 2013

Am amestecat toate ingredientele intr-un mojar. Se foleseste la diferite tocanite sau sosuri. Nu este cine stie ce dificil sa amesteci niste condimente dar am fost multumita de rezultat.

Salata cu iaurt

In Salate la 9 Aug 2013

Nu este ceva dificil dar ar fi bine sa consumam cat mai multe salate,mai ales in perioada calda.  Se taie ceapa, rosiile, ridichile, castravetii, se pun intr-un bol,in alt bol se adauga smantana sau iaurt sare,piper,putin ulei, marar si se amesteca totul apoi se toarna peste salata.

Dulceata caise

In Dulceata / Gem la 15 Iul 2013

Am confiscat cca 2 kg de caise de la tara, am scos samburii si le-am taiat marunt. Plicul de gelfix l-am amestecat cu 2 lingur de zahar si am pus continutul peste caise, au fiert timp de 5 minute la foc iute amestecand incontinuu, dupa am pus si restul de zahar am mai fiert 10 minute. Am...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 9 Iul 2013

Fructele spalate se aseaza in borcane. Am pus cam 2,5 linguri de zahar la borcan, am pus intr-o oala alaturi de apa esenta si lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul punem apa in borcane, infiletam si punem borcanele intr-o oala cu apa le lasam pana vedem bule de aer pe peretii borcanelor. Atunci le...

Tocanita de vara

In Pui la 9 Iul 2013

Fierbem carnita de pui, apoi o dam deoparte. Calim ceapa in putin ulei, punem cartofii, carnea si fierbem la foc potrivit. Adaugam si o lingura de vegeta, 3 catei usturoi, putin cimbru. Spalam rosiile si le tocam marunt, le punem in oala peste restu ingredientelor, punem capacul si mai lasam...

Placintele

In Mancaruri de post la 8 Iun 2013

Pentru 6 lipii am folosit ingredientele de mai sus. Am pus mai întâi drojdia și zahărul într-o groapă făcută-n făină. Am turnat o parte din apă în aceeași groapă și am presărat și puțină făină peste apă. Tot aici am pus și 2linguri de ulei. Am amestecat...

Tocanita de vita

In Vita la 8 Iun 2013

Carnea de vitel se lasa cateva minute in apa rece, apoi se continua spalarea, se tamponeaza cu un servet de hartie si apoi se taie cuburi. Separat, calim, tot intr-o tigaie, in ulei bine incins : telina cubulete, ceapa taiata rondele, morcovul cubulete, fulgii de chilli si coditele de la...

Briose 2 in 1

In Prajituri la 8 Iun 2013

Se amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu untul topit, ouale, apoi se toarna apa. Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena. Punem jumatate din aluat intr-un bol si il amestecam...

Paste cu pui

In Fusilli la 8 Mai 2013

Se pun pastele la fiert cu sare si un strop de ulei de masline. Dupa ce au fiert se scurg si se trec printr-un jet de apa. Pieptul de pui se taie cubulete se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline, usturoi, rozmarin si sucul de rosii cu putin busuioc, sare si piper, calim putin si...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Se pune apa cu un praf de sare in ceaunel la fiert,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaie si se amesteca  pentru a nu se forma cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata. Cand s-a racit putin,se formeaza cu mana mingiute in care se pune branza de burduf! Apoi,se pun...

Ceva racoritor

In Cocktail la 19 Apr 2013

Desfacem cutia de macedonia, punem fructele in storcatorul din dotare sau blender( ce avem la indemana) apa minerala sau plata, zeama de la o limeta care am stors-o in prealabil si cateva cuburi de pepene rosu fara samburi. Totul se mixeaza / toaca la blender, apoi am adăugat şi o cană de...

Quesadilla

In Sandvisuri la 12 Apr 2013

Ce poate fi mai usor decat sa speli ardeii si sa ii tai feliute subtiri,  pe urma muschiul cateva felii pe care si pe ele le taiem fasii, radem cascaval sau il punem felii pe lipie, adaugam muschiul si ardeiul iar cascaval si punem lipia in aparatul de toast. Am servit cu ketchup. Tare...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 18 Mar 2013

Punem fasolea sa stea in apa pt vreo 2/3 ore. Taiem ceapa si o calim cu o lingura bulion o dam deoparte. Punem fasolea la fiert dupa primul clocot o scurgem de apa si punem alta apa, in aceasta apa punem si un morcov si jumatate de pastarnac. Dupa ce fasolea a fiert, o pasam, adaugam...

Salata de ton

In Salate la 25 Feb 2013

Luam o cutie cu ton, scurgem uleiul, ceapa o taiem pestisori, punem totul intr-un castron si amestecam impreuna cu maioneza.  Eu am facut maioneza dar daca va este mai comod merge si cea cumparata. Se serveste cu paine prajita eu asa am ales.:)

Salata de telina cu pui

In Salate la 25 Feb 2013

Curatam legumele, telina si marul le dam pe razatoare. Pieptul de pui il punem la fiert cu sare, dupa ce a fiert il scoatem si il taiem cubulete. Stoarcem jumatate de lamaie si turnam zeama peste legume si le amestecam impreuna cu pieptul de pui, punem iaurtul  si il amestecam cu o lingura...

Pizza Delaco

In Pizza la 24 Ian 2013

Aluat pizza: punem faina intr-un bol, in mijloc facem o adancitura si punem drojdia,zaharul, apa calduta si amestecam, mai punem apa framantam pana aluatul se dezlipeste dupa mana, punem si putin ulei aluatul trebuie s fie pufos si usor de manevrat. Facem si sosul: bulion, oregano, sare, ardei...

Wafe,vafe,clatite sau grofe

In Prajituri la 23 Ian 2013

Se sparg si se bat ouale cu zaharul, esenta,laptele si untul topit pana se topeste zaharul.  Praful de copt si amoniul il amestecam cu faina, care o punem peste aluat pana devine un aluat mai dens, ca la chec. Ungem aparatul din dotare cu putin ulei si il punem pe flacara la incins daca...

Crenvusti in aluat

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2013

Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie fasii suficient de lungi cat sa invelesca crenvustii. Se pune cate un crenvusti pe fiecare fasie si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi se presara...

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2012

Se curata, se spala legumele si se pun la fiert, asemenea si pulpele. Dupa fierbere, cartofii, morcovii, telina si carnea se taie in cubulete . Punem totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarii si mazarea. Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar...

Tarta cu legume

In Mancaruri de post la 21 Dec 2012

Cerne faina intr-un bol cu praf de sare, fa o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu uleiul. Framanta toate aceste ingrediente pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si baga-l la frigider 1 h. Intre timp taie ceapa si caleste-o in ulei, adauga ardeii taiati fideluta si...

Pizza pe lipie

In Pizza la 20 Dec 2012

Ungem lipia cu sos de rosii in care am adaugat usturoi pulbere, busuioc, 1 lingurita zahar, oregano, sare,boia iute un praf. Intindem pe toata suprafata lipiei, punem toppingul cu ce avem prin frigider, (am facut cu ton si cu ceapa, pui), radem cascaval, un strop de ulei de masline si dam la...

Afisate 31 - 60 din 92 retete    

Postari recente

publicat la 19.05.2019

Varza cu afumatura

publicat la 19.05.2019

Ciorba cu pastai

publicat la 06.12.2018

Ceafa de porc la tigaie

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]