Prajitura cu cirese si capsuni

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2014 | 11122 vizualizari

 

Multumesc Licuta Marin! Este o prajitura simpla, de sezon, usor umeda, datorita iaurtului grecesc din compozitie. Am pregatit-o cu capsuni, cirese (dar fara a adauga cacao in compozitie) iar acum le-am combinat pe amandoua...rezultatul a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g cirese
  • 200 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si capsuni:

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese.

Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul grecesc si uleiul.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Oprim 5 linguri din aluatul alb, adaugam cacaoa si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia alba in tava.

Peste ea punem din loc in loc compozitia de cacao si marmoram cu ajutorul unei linguri.

Peste aluat aseazam ciresele si capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Prajitura se poate pregatii si cu alte combinatii de fructe sau doar un anumit fel: capsuni, cirese, visine, caise, piersici, nectarine, prune, mere, etc.

2

Deasupra se pot presara fulgi de migdale.

3

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/16 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie