Rulouri umplute cu crema fiarta

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Feb 2014 | 21792 vizualizari

 

Tot eu,aia care copiaza,Copiatoarea,de data asta am intrat la Merisor in gradina si m-am ales cu niste rulouri....am mai modificat eu pe la crema,una,alta,dar nu mult......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 varf de lingurita cu bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • cca 700 g faina ( aici e in functie de tipul de faina,plusati sau scadeti)
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri amidon alimentar ( faina era in reteta originala)
  • 1 plic finesse orange de la Dr.Oetker
  • 1/2 pachet unt
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema fiarta:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia si bicarbonatul si amestecam. Topim untul si untura si le lasam sa se raceasca putin, timp in care amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul topit si amestecam ca la maioneza. Peste acest amestecam punem faina si laptele caldut si omogenizam pana se formeaza un aluat elastic, bun de intins. Lasam la rece 30 minute, dupa care intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi de cca 15 cm. Fiecare fasie o infasuram pe forma de rulou, eu am 16 forme. Dupa ce am format rulourile le asezam in tava - mi-a facut cineva pornind de la ideea mamei, o tabla in care a sudat niste cuie, tabla e la dimensiunea tavii de aragaz - am asezat rulourile pe acele cuie si am bagat tava la cuptorul preincalzit, le-am scos cand au inceput sa se rumeneasca. N-am cronometrat cat le-am tinul, difera de la cuptor la cuptor. Am procedat la fel pana am terminat toata coca. Mi-au iesit cca 64 bucati, nu prea au iesit la fel, ca n-am stat sa masor fasiile, unele sunt mai mici, altele mai mari.....nu excelez la capitolul rabdare....

Crema:

Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat amidonul, coaja de portocala si am inceput sa diluez cu lapte. Am pus cratita pe foc la foc mediu si am amestecat incontinuu, pana s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am adaugat untul si l-am incorporat bine, am lasat sa se racoreasca crema si la final am adaugat albusurile batute spuma tare.

Am pus crema intr-un posh si am umplut rulourile, le-am pudrat cu zahar si decorat cu aschii de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri umplute cu crema fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Merisor 1

13.02.2014, 22:29

Copiatoareo, ce rulouri bune ai facut! ))

Merisor 1

13.02.2014, 22:30

Am uitat sa spun ca imi plac formele finale, coapte )))0

Constelatialeu 1

14.02.2014, 06:16

Merisoara bag de seama ca ai tare multa imaginatie...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri