Rulouri umplute cu crema fiarta

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Feb 2014 | 16149 vizualizari

 

Tot eu,aia care copiaza,Copiatoarea,de data asta am intrat la Merisor in gradina si m-am ales cu niste rulouri....am mai modificat eu pe la crema,una,alta,dar nu mult......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 varf de lingurita cu bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • cca 700 g faina ( aici e in functie de tipul de faina,plusati sau scadeti)
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri amidon alimentar ( faina era in reteta originala)
  • 1 plic finesse orange de la Dr.Oetker
  • 1/2 pachet unt
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema fiarta:

Aluat:


Intr-un castron punem faina, drojdia si bicarbonatul si amestecam. Topim untul si untura si le lasam sa se raceasca putin, timp in care amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul topit si amestecam ca la maioneza. Peste acest amestecam punem faina si laptele caldut si omogenizam pana se formeaza un aluat elastic, bun de intins. Lasam la rece 30 minute, dupa care intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi de cca 15 cm. Fiecare fasie o infasuram pe forma de rulou, eu am 16 forme. Dupa ce am format rulourile le asezam in tava - mi-a facut cineva pornind de la ideea mamei, o tabla in care a sudat niste cuie, tabla e la dimensiunea tavii de aragaz - am asezat rulourile pe acele cuie si am bagat tava la cuptorul preincalzit, le-am scos cand au inceput sa se rumeneasca. N-am cronometrat cat le-am tinul, difera de la cuptor la cuptor. Am procedat la fel pana am terminat toata coca. Mi-au iesit cca 64 bucati, nu prea au iesit la fel, ca n-am stat sa masor fasiile, unele sunt mai mici, altele mai mari.....nu excelez la capitolul rabdare....


Crema:


Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat amidonul, coaja de portocala si am inceput sa diluez cu lapte. Am pus cratita pe foc la foc mediu si am amestecat incontinuu, pana s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am adaugat untul si l-am incorporat bine, am lasat sa se racoreasca crema si la final am adaugat albusurile batute spuma tare.


Am pus crema intr-un posh si am umplut rulourile, le-am pudrat cu zahar si decorat cu aschii de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri umplute cu crema fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (22)

merisor 1

13.02.2014, 22:29

Copiatoareo, ce rulouri bune ai facut! ))

merisor 1

13.02.2014, 22:30

Am uitat sa spun ca imi plac formele finale, coapte )))0

Constelatialeu 1

14.02.2014, 06:16

Merisoara bag de seama ca ai tare multa imaginatie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!