Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca aveam niste budinca de fistic, am conceput o reteta in care sa o folosesc. Rezultatul: senzational!
Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.
Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste crema de galbenusuri amestecand incontinuu cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia astfel formata se toarna peste albusurile batute spuma si se incorporeaza usor cu o spatula. amestecand de jos in sus.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la 180 grade C.
Dupa coacere, blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema: Untul moale (la temperatura camerei) se bate spuma cu zaharul pudra. Cand acesta capata o consistenta cremoasa, se adauga branza si esenta de vanilie si se amesteca in continuare pana ce crema de branza devine omogena si pufoasa.
Budinca de fistic: Laptele se pune la fiert intr-o craticioara (pastrati 4-5 linguri de lapte separat) Praful de budinca se amesteca cu 5-6 linguri de zahar si cu laptele pastrat. Compozitia astfel facuta se pune in craticioara peste laptele fiert si se amesteca incontinuu pana ce capata o consistenta cremoasa ( ca o budinca).
Asamblare: Peste blatul racit se adauga crema de branza. Budinca de fistic se pune peste crema de branza numai dupa ce s-a racit.
Prajitura se portioneaza dupa preferinta cand se raceste.
1
nu puneti budinca calda peste crema de branza deoarece crema se va inmuia.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult