Pariziene cu fondant de mere

de LUK in Prajituri, 27 Oct 2012 | 3669 vizualizari

 

De pe blogul Laurei Adamache.Pufoase si delicioase!

 

INGREDIENTE

Fondant

  • 200 gr mere cubulete
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 60ml smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15gr amidon de porumb
  • 60gr unt
  • 100ml apa

Pt aluat:

  • 500gr faina
  • 1 plic drojdie uscata(15gr)
  • 70gr zahar
  • 260ml lapte
  • 50gr unt
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de mere:

Mod pregatire aluat:


Am dizolvat drojdia in 50ml lapte caldut(din cantitatea data).Am topit untul pe care l-am amestecat apoi cu laptele rece si zaharul.Punem faina intr-un vas,facem in mijloc o gaura in care punem drojdia apoiturnam si restul compozitiei peste faina.Framantam apoi lasam la dospit o ora.


Fondant:


Punem merele cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa se caramelizeze putin.Adaugam apoi apa si lasam sa fiarba pana cand merele absorb toata apa.Mixam merele pana devin piure.Separat amestecam smantana cu ouale,untul topit,zaharul vanilat si amidonul.Mixam sa se omogenizeze.Acest amestec il turnam peste mere si il punem pe foc mic pana se ingroasa,amestecam mereu.


Aluatul dospit se intinde in ovale care se cresteaza pe jumatate in fasii.In partea necrestata se pune umplutura de mere apoi rulam fasiile pana sub aluat.Astfel pregatite le punem in tava cu hartie de copt.


Le mai lasam astfel o ora o ora jumate la dospit.Preincalzim cuptorul la 180 de grade.Ungem cu galbenus fiecare pariziana,presaram cu mac si coacem cca 15-20min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

28.10.2012, 10:21

Bya Ralu 1

28.10.2012, 15:02

minunate

LUK 1

28.10.2012, 16:59

multumesc tare mult tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu jeleu de cirese