Pandispan cu cirese

de lilik in Prajituri, 27 Iun 2011 | 6025 vizualizari

 

pandispanul era preferatul meu in copilarie si nu-l mai facusem de ceva timp....rasfoind caietul vechi de retete al mamei am gasit reteta si m-am pus pe treaba....Aveam doar 9-10 ani cand mama ma lua cu ea in bucatarie si in timp ce ea pregatea prajiturile,eu trebuia sa scriu in caiet retetele.Ei bine acel caiet uns si plin de faina il am acum eu si il voi pastra cu mare drag,caci imi aminteste una din cele mai frumoase perioade din viata..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata).

Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri.

Dupa ce le-am incorporat adaugam faina si vanilia si amestecam cu grija de jos in sus sa nu se desumfle.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe toata suprafata punem ciresele,apoi dam la cuptorul incins la 160° timp de 30-35 de minute(faceti proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri).

Cand e gata il lasam la racit in cuptor apoi taiem cubulete si presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese