Prajitura Rumba

de stefy_a in Prajituri, 25 Apr 2013 | 6674 vizualizari

 

Desert cu rahat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 foi de napolitane
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Blat:

- albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea

- se adauga faina cernuta si praful de copt

- se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina

- se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete

- se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit,la 160 de grade aproximativ 30 de minute - pana ce trece testul cu scobitoarea



Crema:

- galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic

- se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit

- cand crema s-a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema

- se amesteca bine pana se omogenizeaza

Asamblare:

- se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana

- se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore

- prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.04.2013, 22:46

Ce buna o fi!

MonaMimi 1

25.04.2013, 23:04

RuxyRux 1

26.04.2013, 09:51

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu visine