Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2014 | 3843 vizualizari

 

Am primit de ziua mea o carte de bucate a bucatarului Gordon Ramsey. Acolo am vazut reteta si fiind aveam lapte acasa in exces am zis sa o incerc . Este o prajiturica perfecta langa o cana de cafea , sau langa un ceai fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -600 ml lapte
  • -450 gr gris(18 linguri)
  • -400 gr zahar (13 linguri)
  • -2 oua
  • -200 gr unt
  • -1 lingura apa flori de portocal
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -1 plic praf de copt
  • -150 gr faina ( 7 linguri)
  • -1 lingurita curcuma
  • Extra :
  • -unt pentru uns tava
  • -100 gr fulgi de migdale
  • -200 ml gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey:

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .


Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma


Separat amestecam ouale cu zaharul , adaugand laptele , untul topit , apa de portocal si gemul .


Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma . Turnam in tava , nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .


Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra , iar scobitoarea trebuie sa iasa curate .


Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise , portionam si servim rece.

 

TIPS-URI

1

P S daca nu aveti curcuma , nu cred ca e vreo problema , prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

23.07.2014, 21:58

Lia_ 1

23.07.2014, 22:25

super

MotanLaOale 1

24.07.2014, 09:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro