Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2014 | 7398 vizualizari

 

Am primit de ziua mea o carte de bucate a bucatarului Gordon Ramsey. Acolo am vazut reteta si fiind aveam lapte acasa in exces am zis sa o incerc . Este o prajiturica perfecta langa o cana de cafea , sau langa un ceai fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -600 ml lapte
  • -450 gr gris(18 linguri)
  • -400 gr zahar (13 linguri)
  • -2 oua
  • -200 gr unt
  • -1 lingura apa flori de portocal
  • -2 linguri dulceata de portocale
  • -1 plic praf de copt
  • -150 gr faina ( 7 linguri)
  • -1 lingurita curcuma
  • Extra :
  • -unt pentru uns tava
  • -100 gr fulgi de migdale
  • -200 ml gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey:

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .

Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma

Separat amestecam ouale cu zaharul , adaugand laptele , untul topit , apa de portocal si gemul .

Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma . Turnam in tava , nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .

Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra , iar scobitoarea trebuie sa iasa curate .

Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise , portionam si servim rece. 

TIPS-URI

1

P S daca nu aveti curcuma , nu cred ca e vreo problema , prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris (Sfouf) - Gordon Ramsey" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lavinia