Prajitura desteapta

de Andreea Caroline in Prajituri, 28 Iun 2013 | 3554 vizualizari

 

Pentru prajitura m-am inspirat de la Motan >:D< ... insa folosind cantitatile in jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 125 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Topim untul si lasam apoi sa se raceasca.


Separam albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat cu ajutorul unei spatule amestecind incet incet de jos in sus .


Compozitia rezultata trebuie sa fie asemenatoare smantanei.


Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 40 minute.


Cind e gata ,scoatem prajitura si o lasam la racit.Se presara cu zahar pudra.



 

TIPS-URI

1

In timpul coacerii NU trebuie sa se deschida cuptorul.

2

Prajitura trebuie lasata sa se raceasca complet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

28.06.2013, 14:58

delicioasa

Panacris 1

28.06.2013, 16:13

Bya Ralu 1

29.06.2013, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta