Salam din Marshmallow

de Lia_ in Prajituri, 13 Mai 2014 | 1818 vizualizari

 

Istoria Marshmalow (nalba) este frumoasa. In Egiptul antic, seva din tulpina de nalba (Althaea officinalis) era folosita in scopuri terapeutice dar abisnuiau sa o combine cu nuci si miere, devenind un desert foarte pretuit la acea vreme. Versiunea mai târzie de reteta franceza, numit Pate de guimauve (sau "guimauve" pe scurt), a inclus in bezea albusul de ou si a fost de cele mai multe ori ori aromatizat cu apa de trandafir. O alta reteta pre-moderna, foloseste maduva plantei de nalba, mai degraba, decât seva. Tulpina a fost cojita înapoi iar maduva moale si spongioasa a fost fiearta în sirop de zahar si uscata pentru a produce un produs de cofetarie moale, Chewy/gumos. Tot cofetarii francezi de la începutul secolului al 19-lea, au inovat si batut seva mucilaginoasa de nalba cu îndulcitori, pentru a face un produs de cofetarie similar cu bezelele moderne. O alta piatra de hotar în dezvoltarea de marshmallow moderne a fost procesul de extrudare aplicat de americanul Alex Doumak în 1948. Aceasta inventie a permis ca bezelele sa fie fabricate într-un mod complet automatizat. Metoda era ca acestea sa fie produse in Forma cilindrica care este acum asociat cu bezele Marshmalow. Se lamineaza într -un amestec de amidon de porumb si zahar pudra, fin, pulverizat. Aportul meu tinde spre zero la prepararea acestor prajituri :)). Asta, ca sa arate altfel decat ceva gata cumparat. Sa stiti ca sunt de efect pt ca au stat la masa langa checul cu lamaie al Laurei si spre surprinderea mea, toti s-au repezit mai intai la ele. :)) Sunt si puternic aromate de la drajeurile acelea (arome naturale scria pe pachete "chipurile").

 

INGREDIENTE

  • varianta 1
  • 180 g fulgi de nuca de cocos
  • 250-300g - bezele Marshmalow colorate
  • varianta 2
  • IN PLUS (fata de cele de mai sus)
  • 20g nuca de cocos
  • 225g drajeuri cu aroma fructata naturala (asa scria pe pachet)
  • 1-2 linguri apa
  • putin colorant alimentar rosu
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam din Marshmallow:

1. Cu o foarfeca de bucatarie, tai in doua 3/4 din cantitatea de bezele (cele cilindrice). Opresti intregi, 1/4 din cantitatea totala.


2. Întinzi o bucata mare de folie de plastic pe blatul de lucru (latimea rolei mare, altfel petreceti una peste alta 1/3) ca sa fie mai lata.


3. Acoperi cu nuca de cocos in strat compact cam de 1 cm.


4. Topesti la foc mic jumatate din cantitatea de bezele (2/4) si amesteci pana se topesc. Opresti focul si tragi cratita deoparte de pe ochiul de aragaz incins. Incorporezi rapid restul de 1/4 bezele taiate. Asigurati-va ca sunt bine imbracate. Acestea partial se vor topi.


5. Pui lingura cu lingura amestecul pe centrul patului din nuca de cocos si deasupra pui in lung bezelele intregi oprite netaiate.


6. Prinde o margine lunga a foii din plastic si o aduci peste amestec formand un sul pe care il compactezi cu grija, il etansezi si ii sigilezi capetele, rasucind surplusul de plastic. Aici se procedeaza ca la salamul de biscuiti.


7. Tineti-l la frigider pentru minim 30 de minute înainte de feliere si de servire. Se depoziteaza in casolete cu capac etans.


varianta 2 (pe care am preparat-o)


Raman valabili pasii 1, 2, 3 doar ca tai 2/3 dintre bezele si opresti intregi 1/3.


A.-Intr-o cratita pui 1-2 linguri cu apa (ca sa nu se faca zahar ars) si drajeurile fructate, amesteci si le presezi cand se inmoaie ca sa se sfarame mai repede. Pot ramane fragmente mici. Opresti focul si tragi cratita de pe ochiul cald.


B.-Culoarea rezultata fiind galbuie, am adaugat putin colorant alimentar rosu ca sa obtin rozul final.


C.-Pui bezelele taiate in aceasta "ciorba" groasa si le imbraci bine.


Mai departe raman valabili pasii 5, 6, 7.


Aceasta varianta este inviorata de gustul puternic fructat dat de drajeurile topite.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Am ales ca sa le prepar pentru ca au fost gata in 15 minute si apoi lasate sa se intareasca 30 de minute la rece.

2

In afara tarii se gasesc Marshmalow intens colorate si decoreaza mult mai vioi preparatul. Decoreaza frumos farfuria si sunt de mare efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam din Marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Satisfyyourcravings 1

14.05.2014, 19:14

Super!

xana 1

14.05.2014, 20:38

Ce bun trebuie sa fie!!

simonacallas 1

15.05.2014, 07:08

Un salam dulce si frumos colorat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt