Prajitura "Iugoslavia"

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 110167 vizualizari

 

O prajitura cu muulte straturi si muulte arome imbinate perfect de o crema fiina :) Aceasta reteta e una dintre muuultele minuni ce ies din mana mamei prietenului meu, una dintre cele mai bune bucatarese de pe glob :D

 

INGREDIENTE

Blat de nuca:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Crema:

  • 12 galbenusuri
  • 12 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr unt

+ ciocolata rasa pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Iugoslavia":

Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.

Blaturile:

Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fiiina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.

Asamblare:

Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra si ornam cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Atentie! Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie, altfel ma injurati cand vreti sa o taiati :p.

2

Se taie cel mai bine a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Iugoslavia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

GJ203702390 1

02.06.2013, 20:22

DIANA B 1

28.10.2014, 15:31

Sper ca mama prietenului tau a citit ce-ai scris in intro
Am salvat-o-n caietelul meu

nico_nico 1

02.11.2016, 13:59

E o prajitura super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fibre