Prajitura "Iugoslavia"

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 110702 vizualizari

 

O prajitura cu muulte straturi si muulte arome imbinate perfect de o crema fiina :) Aceasta reteta e una dintre muuultele minuni ce ies din mana mamei prietenului meu, una dintre cele mai bune bucatarese de pe glob :D

 

INGREDIENTE

Blat de nuca:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 foaie Lica (napolitana adica :P)

Crema:

  • 12 galbenusuri
  • 12 lg zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 300 gr unt

+ ciocolata rasa pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Iugoslavia":

Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.

Blaturile:

Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia Lica. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fiiina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.

Asamblare:

Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra si ornam cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Atentie! Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie, altfel ma injurati cand vreti sa o taiati :p.

2

Se taie cel mai bine a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Iugoslavia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

GJ203702390 1

02.06.2013, 20:22

DIANA B 1

28.10.2014, 15:31

Sper ca mama prietenului tau a citit ce-ai scris in intro
Am salvat-o-n caietelul meu

nico_nico 1

02.11.2016, 13:59

E o prajitura super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

Panacris

345 puncte

Valclaudia

218 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa