Mini tarte cu gem de caise

de Rocsi in Prajituri, 6 Aug 2011 | 6706 vizualizari

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

gem de caise

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu gem de caise:

Va prezint reteta mea de mini-tarte cu gem

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.

asezam faina intr-un bol.

in mijlocul fainii punem zaharul,galbenusurile si ouale intregi.

adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei.

,apoi framantam toate ingredientele.

lucram aluatul rapid,pentru ca untul sa nu se topeasca la temperatura mainilor.

cand obtinem un aluat omogen,il invelim intr-o folie si il dam 30 de minute la frigider.

luam tavile de tarte si le ungem cu un penson cu putin ulei(eu am facut in tava de briose,ca nu avam forme din alea pentru tarte).

dupa ce a stat aluatul,macar 30 minute la frigider,il scoatem din frigider .

presaram niste faina alba pe masa de lucru,rupem bucatele de aluat si le intindem putin cu sucitorul apoi le asezam in forme si rupem surplusul de pe margini.

intepam cu o furculita aluatul,apoi punem gem in interior.

deasupra fie facem un grilaj din aluat,sau decupam diferite forme si le asezam deasupra.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 30 de minute,pana ce prajiturelele sunt coapte.

cand sunt gata,le scoatem,le lasam sa se raceasca apoi servim.

eu am umplut unele si cu dulceata de capsuni.

Cine vrea mini-tarte cu gem?:P


 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu umpleti prea tare formele cu gem,ca o sa curga pe jos!!!punetile cam pe 3 sferturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu caise