Desert prajitura cu migdale si crema de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2019 | 1483 vizualizari

 

Este un deliciu aceasta prajitura si va asigur ca nu rezista mult in frigider, eventual daca ascundeti pe undeva vreo bucata! :))) Este usor asemanatoare cu tortul Raffaello https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-raffaello-85458.html doar ca am umblat la ingrediente si am preparat-o sub forma de prajitura.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 240 g albusuri (avute in congelator)
  • 240 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 100 g pudra de migdale
  • 100 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de cocos:

  • 400 ml crema vegetala de cocos (Sanovita)
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lg lapte dulce
  • 1 plic gelatina granulata
  • 80 ml lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de cocos:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna uleiul si se amesteca sa se omogenizeze. Faina si pudra de migdale impreuna cu praful de copt se amesteca. Se toarna peste spuma in mai multe reprize si se incorporeaza usor.


Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.


Crema: Cutia cu crema de cocos se agita bine inainte de deschidere. Se toarna intr-un bol si se mixeaza pentru omogenizare.


Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat. Se toarna cate putin din crema de cocos si se omogenizeaza.


Ciocolata alba se pune intr-o craticioara impreuna cu laptele si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste de tot. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna cate putin peste crema de cocos si mascarpone.


Gelatina se pune la hidratat in cei 80 ml lapte pentru 10 minute apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele (nu se lasa sa fiarba). Se toarna gelatina topita peste crema si se omogenizeaza.


Se asaza o folie alimentara peste tava in care s-a copt blatul. Se pune primul blat iar deasupra se toarna mai mult de jumatate din crema de cocos (in jur de 2 treimi). Se acopera cu cel de-al doilea blat iar deasupra se toarna restul de crema.


Se da tava la frigider pana a doua zi. Se scoate de la rece, se transfera prajitura pe un platou, se indeparteaza folia alimentara iar deasupra se presara fulgi de cocos. Se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Nu a fost nevoie ca blatul sa fie insiropat, dar daca preferati, il puteti insiropa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

09.11.2019, 20:21

Nu are cum sa nu imi placa asa bunatate!

dantes 1

10.11.2019, 10:40

Buna!

Catalina L 1

11.11.2019, 21:27

frumoasa tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia