Desert tort Raffaello

de mirela0911 in Torturi, 17 Ian 2018 | 22894 vizualizari

 

Este unul din cele mai bune torturi pe care le-am facut. Ai senzatia ca mananci celebrele bomboane Raffaello intr-o varianta mai mare! Ba chiar mai bun! Cand am savurat ultima bucata din tort mi-am zis ca va trebui repetat neaparat si nu a fost doar parerea mea! 
Pentru reteta acestui minunat tort m-am inspirat de pe site-ul omgchocolatedesserts.com!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 210 g albusuri (cca 7 albusuri)
  • 210 g zahar tos mai marunt
  • 125 g unt
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt

Crema:

  • 390 g ciocolata alba
  • 350 g iaurt grecesc
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g lapte dulce (trebuie lapte de cocos dar nu am avut)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 10 g gelatina maruntita

Pt. ornat:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 m smantana pentu frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 50 g nuca de cocos
  • fulgi de migdale
  • bomboane Raffaello
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna untul in fir subtire si se mixeaza continuu pana la incorporare.

Separat se amesteca impreuna faina, migdalele macinate si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 3 reprize, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Aceasta compozitie se imparte in doua parti egale.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 21 cm. Se toarna jumatate din cantitate, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, pana prinde o usoara culoare aurie si trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se pune si cealalta jumatate de blat la cuptor.

Dupa ce s-au racit bine blaturile, se taie fiecare in doua, pe orizontala.

Crema: Intr-o craticioara se pune laptele dulce si frisca lichida. Se incalzeste pana aproape de fierbere. Se stinge focul si se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana se omogenizeaza totul. Se adauga uleiul de cocos. 

Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute, apoi se toarna in amestecul cu ciocolata si se amesteca pana se dizolva bine gelatina. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga iaurtul grecesc si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se da la frigider pana incepe sa se ingroase usor, pentru a putea umple tortul. S-ar putea sa dureze mai mult de o ora.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza inelul detasabil de la forma de tort in care s-au copt blaturile. Se tapeteaza cu folie alimentara si se asaza primul blat. Se unge cu o parte din crema de ciocolata, se asaza al doilea blat, din nou crema, blat, crema si ultimul blat deasupra. Se da la rece, de preferat peste noapte, pentru a se intari bine crema.

Se scoate a doua zi de la frigider, se indeparteaza inelul si folia alimentara. 

Frisca lichida si smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar pudra pana se intareste. Se unge tortul pe margini si deasupra cu frisca. Se fac si cateva moatze, apoi se presara nuca de cocos deasupra si pe margini (pe margini nu m-am descurcat prea bine cu presaratul :D ) Am adaugat si cativa fulgi de migdale si am folosit bomboane Raffaello pentru decor.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Este DELICIOS! 

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Crema va fi destul de lichida insa tinuta la rece se va ingrosa, atat cat sa se poata asambla tortul, iar peste noapte se va intari fara grija!

2

Laptele de cocos l-am inlocuit cu lapte dulce pentru ca nu aveam in casa la momentul acela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir